Knåpar

Jag försöker lära mig hur man bygger sidor i WP, wp kan kanske vara det bästa programmet någonsin..

Får inte till fonten, men det kommer väl.

Annars står det helt still i mitt huvud.

Gröten har ätits upp, det ska vara hårdhandskar nu, men har planer idag, hm... planerna gör att jag kommer vara utsatt för mingel och alkohol.. ska man säga nej eller låta handskarna ligga på hyllan ikväll?



Det är spelkväll här..

Jag sitter vid datorn och fixar som vanligt. Min sambo har en vän över, det spelas massa pangspel... det är roligt att sitta och lyssna på deras strategiska planer :)

Jag dricker dessutom kaffe, det funkar inte längre när man blivit till åren :) kommer inte kunna somna sen om jag känner mig själv rätt.. haha



Barbapappa

Galet!

Skjut dom! Döda dom!
Härligt och fint barnprogram :)





Jag vågar inte

Det regnar massor, jag ska ner och handla. Mina gummistövlar är på vinden, what to do? Jag kan inte gå up på vinden ensam, nej, inte ens om någon säger att jag är töntig.

Det kommer sluta med att jag får gå ner i tygskor, tofflor eller något annat passande.


Men jag är glad över att hösten är här, så jag faktiskt har en anledning att dra på mig gummistövlar, jag skulle lätt sätta på mig det om jag ska ut och festa :)



God morgon!

Min snuva hänger kvar, kanske börjar vi bli lite kompisar..

Egentligen behöver jag sova lite, men det känns som slöseri med tid.
Ska gå genom vad som ska inhlandlas till veckans nyttigheter. Jag lyxade iofs till min frukost med ett par knäckemacor till gröten. Jag har gått upp 1 kg den här helgen, bra jobbat!
Så nu blir det hårdhandskar igen, ja, förutom mackorna jag fick i mig imorse.




Söndag

En söndag där jag skulle vilja att mer skulle hända, jag kommer förmodligen hänga hemma ikväll, men jag vet inte om det är det jag sugen på direkt. Vi får se vad som händer.

Helgen har vart lite underlig, men samtidigt trevlig. Ätit jättegott hos min mor och far igår, steke kött helt perfekt, men har man bra kött så är det inte svårt att få det perfekt..




Trött.. stavning..

Nu börjar jag bli trött, ingen bra känsla såhär en barnfri kväll.. kul. Sitta hemma och kolla tv.. jaha, det kanske blir vad jag ska göra ikväll.
Min sambo ska till tattomässan. Ja, jag kallar det tattomässan, jag sägger också, "tatta" om att tatuera sig. så ni som kan stava behöver inte gnälla över felstavningar, man kan välja sina stavningar i vissa fall.. felstavningar som INTE är slarvfel kan jag vara lite allergisk mot. Särskrivningar är nog en av de roligaste saker jag vet. Det är även ett sätt jag dömer folk.. det känns som att majoriteten idag inte kan stava, det är riktigt tragiskt. Kanske är det inget som alla lägger någon vikt på, men man kanske borde, eller?



HAHAHA

Jag tänkte köra i en färg i håret, kände att mitt hår var liiite för ljust, så jag tog en ljusblond färg, lite mer åt det honungsblonda hållet.. jag kan bara säga att, det blev brunt?! ok att det alltid blir mörkare än man tror om man tar en tex mörkblond, men jag tog en ljusblond! Jaja, nu får jag springa ute med en jättekonstig hårfärg ikväll...

Tack L'oréal paris... Ni har gjort min dag... mitt hår är brungrönt, snyggt!

Jag har använt tom denna färg förut... och har inte fått detta resultat tidigare, kolla dedessutom på färgtuben innan att det var rätt.. men inget hjälpte..

Jag tar en bild sen när det torkat mer.



Min Lea

Igår fick Lea springa själv inne i affären, inte för att jag ville, men för att jag inte ville lyssna på hennes skrik i vagnen.. well.. hon drar iväg in i en gång, självklart där allt godis finns, hon skulle promt titta på godiset haha. inte som andra barn som kanske vill äta det, utan titta på det. Lea är inte så van vid att äta godis, det är mer glass eller kakor, men vi har inte dragit igång massa lösgodis för henne att äta, känns lite tidigt.


Nu på morgonen såg hon ut såhär påväg till dagis, pop har jäkligt bra kläder måste jag säga, deras resår som man kan spänna åt med en knapp är riktigt praktiskt, så då gör det inget om klädern är lite stora, de åker inte ner i alla fall. Jaha, den blev liggande och går inte att ändra varken i mitt bibliotek eller här.. well well..



Helg is the shit!

Idag kommer min mor hit, vi ska väl äta lite lunch och sen gå och hämta Lea från dagis tillsammans. Lea ska åka över till sin mormor och morfar idag för lite lek, sen åker jag dit imorn. Ja.. min sambo skulle väl också följa med, men han ska på kräftskiva istället... oj vad förvånad jag är att vi gör planer och han hittar på annat sedan.
Förut hade jag kanske blivit arg och varit på honom mer om det, men jag orkar liksom inte längre, han gräver sin egen grav, i alla fall i denna relation.
När man slutar bry sig har relationens sista gnista slocknat. Men jag tänker inte låta det förstöra min helg, idag ska jag se till att gå ut och ha risktigt roligt och imorn leka med min lilla Lea och äta god mat hos mor och far.

Peace!



Sminka ett sjukt ansikte

Sminkar mig och poppar musik. Försöker sminka över mitt totalt trasiga förkylningsansikte. Det funkar ganska bra faktiskt som tur är.

Lite solpuder gör susen och mascara, ser genast piggare ut, just ja, concealern får man inte glömma, det är det som räddar hela ansiktet, allt annat är bara färg. Vips så är jag frisk igen.. ser man frisk ut är man frisk, eller nåt.

Snart blir det att handla och äta lite lunch.



Header

Ok, nu har jag varit utan header alldeles för länge, måste ha något som fyller ut där uppe, ser så galet trist ut. Mååste bara komma på vad, kanske lite foton, men jag är ju inte den som gillar att fronta mig sjäälv direkt mycket, "egobilder" som man hittar i de flesta bloggar är inte riktigt min grej.

Ska se om det blir nåt under dagen, bara nåt litet i alla fall.

Jag ska snart försöka sova lite, ska ut och vara smakråd till en vän som ska på bröllop, han behöver hitta ett par schyssta skor till sin outfit.



Skön skiva

Än sålänge är den här skivan riktigt skön, så jag måste dela med mig lite..

En tjej jag aldrig hört talas om förut.

Lissie – Catching A Tiger




Gröt och vikten

Gröt till frukost. Sen blir det nog att sova en stund till, jag måste bli frisk, gillar inte alls det här, vårt hem förfaller eftersom jag inte orkar göra ett skit just nu. J kommer hem och är jättetrött efter jobbet så han kan gott ta det lugnt, så nu är vårt hem lite i the twilight zone.. nu börjar jag gå ner igen, det känns bra. Vi får se var det slutar denna vecka. Sen avstannar det väl i helgen och fortsätter försiktigt veckan därpå, det funkar hur bra som helst om det ska vara så.



vikten

Jag har avstannat lite, 3 kg är det än sålänge som sagt. Det har alltså gått 9 dagar. Men i helgen så fuskades det, jag åt snittar av vitt bröd.. big nono egentligen, sen åt jag tårta och så var jag ju ute och drack en salig blandning av shotar och öl.. så då kan man inte förvänta sig någon nedgång, sen har vi varit lite lata och ätit pasta igår.. men inget annat skit i alla fall.
Nu är jag på banan igen i alla fall, jag tror nog att det kommer vara så, vardagar blir det strikt och på helgerna lite si och så.. men det är ok, så länge jag fortsätter att gå ner såklart. Tror att mitt mål är att gå ner 8 kg till, jag är ju 180 cm lång, så mina kilon överflödskilon syns inte så mycket, men jag är så väl medveten om dom.. och det är det som räknas, att man själv är nöjd. Vi får se hur det går som sagt..


God kväll

jag nyser som en tok, inte alls roligt.
Men min bror kom med roliga besked angående sitt jobb, det är alltid roligt när det går bra för folk i sin närhet :)

J är ute och fikar, jag sitter hemma med en Lea som sussar. Sitter och knaprar fishermans eftersom halsen är helt slut. Jag avskyr att vara sjuk.

I helgen ska jag förhoppningsvis prova surströmmingsklämmor för första gången.. kan inte ens föreställa mig lukten haha





Middag

Torskfiléer i ugn med broccoli och hel dinkel.

Jag är så tjock i näsan och har så ont i halsen. Jag är ynklig, men absolut inte lika ynklig som min sambo är när han blir sjuk..


Jag fastnade

Jag fastnade framför datorn och har inte alls hoppat i säng. Men nu ska jagt verkligen sova en stund.

Jag har dessutom tappat en nagel, buuhuuhuu. Det har inte hänt innan, men nu har jag ett pekfinger med kort nagel, sjukt snyggt, så nu ska alla naglar ryka så att dom får vila ett tag, naglarna tar ju gansdka mycket stryk av allt fixande.



Nu ska jag vara med!

Jag ska för första gången medverka i en tävling, det beror på att priset är en fin väska, exakt en sådan har jag funderat på att köpa, så tävlas en sådan ut. Snubblade in på denna dams blogg av ren slump och hon skriver om allehandla personliga iakttagelser. Kika in hos henne och var med i tävlingen ni med.


Här är en länk till hennes blogg, ghettodolly



Min tjej

Älskar den här bilden på Lea.

Mitt hjärta och allt



SJuk

Jag börjar bli sjuk, inte ok!

Jag och min bror satt och jobbade igår samtidigt som vi tog några öl på en krog. Kände redan då att min hals inte var i sitt esse.
Imorse vaknade Lea kl 4, klarvaken och jag känner att jag knappt kan svälja för det gör så ont. Försökte få henne att somna om fram till halv sex, inget funkade. Så jag ska krypa ner under täcket nu när jag ätit min gröt. Jag ska vara frisk till på fredag, för då tänker jag ha en repris på min sköna utekväll från i helgen, om jag får som jag vill alltså..



3 kg ner


Dethar gått en vecka, 3 kg ner än sålänge. Helgen blev dock en  fuskhelg pga utgång och kalas, men nu är vi tillbaka på banan igen.
Jag har heller inte gjort 100 situps än, kommit till ca 50 st kanske, jag har Lea hemma idag eftersom dagis är stängt.

Så jag är inte lika fokuserad som förra veckan, det är nog för att jag direkt såg resultatet, så jag liksom slappnar av, hade tom tänkt göra pasta med pesto idag, inte bra i min diet...



Fredrik Federlays taxiresor

Taxiresor för skattepengar kan väl vara ok til en viss gräns, men ca 70 000 kr på ett år? Det är dessutom bara för en person.

Att det finns en hotbild och därav behövs taxiresorna, visst, det är väl ok det med, men alla krogresor mitt på nätterna, för skattepengar, det är väl ändå privata resor? Han upplyser alla med bloggande och twittrande var han kommer befinna sig, så att som skydd åka taxi låter sådär..

Läs hela artikeln här

Lite risigt måste jag säga. Giriga små människor de där politikerna.


bild lånad från aftonbladet


Festandet

Jag hade en kväll ute igår, det var galet roligt.
Träffade människor jag inte träffat på bra många år, och lika roligt hade vi igår som alltid när vi var yngre, det kändes inte som det hade gått 10 år.
Vi började på söder med massa shotar. Därefter drog vi vidare mot stan en sväng. Det var verkligen fantastiskt roligt, och dessutom att omges av tjusiga killar är aldrig fel haha



Bra kalas

Kalaset var mmysigt, Lea fick massa kläder, precis som jag hade önskat mig haha
Hon fick några leksaker, jag vill inte att hon ska ha alla leksaker i världen faktiskt. Jag kan tycka att det är lite galet med barn som har sådär mycket leksaker som bara skräpar.

Lea har mer leksaker än hon behöver, så jag har packat ner en hel del och lagt undan på vinden. Ska snart ta och rensa bland leksakerna igen, slänga gammalt och ta fram det som ligger på vinden. Som sagt, leksaker måste inte barnen överrösas med. Hellre lite kvalitet och ordentliga saker, än massa småskit.



Vad ska jag göra?

Nu när jag ändå har tid ska jag skriva av mig lite.

Jag tror att min sambo har något fel på sitt hjärta, men han vägrar gå och kolla det, eller alltså, han säger att han ska göra det någon gång, men han gör aldrig det.

Han är trött jämt, även när han sovit länge, han fick förra sommaren hjärtklappning flera gånger (vet inte om han får det fortfarande, han kanske inte säger något eftersom jag är på honom om att han ska uppsöka läkare).

Det värsta av allt är att han för något år sedan var och gjorde ett EKG, datorn sa då att han låg i riskzon för hjärtinfarkt, läkaren viftade bort det med att det inte var något att bry sig om (?!) kanske för att han är alldeles för ung för att ligga i riskzonen enligt statistik.

Den här sommaren har jag sett att hans blodcirkulation inte riktigt fungerar som den ska, hans fingrar kan bli lite lila/blå. Hans hjärta orkar alltså inte pumpa ordentligt..

Allt detta tillsammans skriker RING LÄKAREN! men han tar inte tag i det..

Det här upptar mina tankar väldigt ofta och jag är orolig.




Snart nalkas kalas

Nu har jag en liten paus, har varit igång sen tidig morgon idag, handlat, bakat två tårtor, städat. Snart ska jag sätta igång och göra små snittar så man har något annat att tugga på förutom tårtan, det kan bli lite sött i längden. Köpte faktiskt läsk till barnen, kanske lite roligare än saft, vi köper aldrig annars läsk, en gång per år kan ju räcka :)

Jag är helt slut känner jag nu, hade tänkt sova lite middag med Lea, men det kommer inte hinnas med, kalaset börjar om två timmar.. puh

Lea blev jätteglad för sin kjol, hon har nämligen inte ägt någon kjol innan, eller en, när hon var spädis, men den räknas inte eftersom hon inte har något minne av det.

Blev dessutom väckt inatt av telefonen, ett par vänner var ute på krogen och tänkte att jag kunde joina.. bra framförhållning, speciellt när man är småbarnsförälder, annars hade jag gärna hakat, om dagen hade varit bättre vald. Det var jättemånga år sedan jag träffade en av dem.. men men, en annan gång.

Nu ska jag fortsätta att leka bullmamma.




Presenter

Jag har slagit in presenter efter att Lea somnat, ett par presenter till hennes kompisar som kommer imorn också. Kalaset imorn är mest för familjen och några nära vänner, men två kompisar kommer också och som ett litet barn är det ju kanske lite tråkigt att titta på när någon annan får alla presenter. Men nu är det fixat.
Imorn vid nio kommer mamma och pappa för att hjälpa till lite innan. Jag ska ner och handla med pappa, det blir nog mer att handla än jag tänkt. Men tårtorna jag ska göra är så himla enkla att göra och galet goda,, ska lägga upp receptet sen, dom är löjligt goda, jag gjorde likadana förra födelsedagen också, dom var jätteomtyckta och folk ville ha receptet. Jag är själv också sugen på lite tårta, får se om jag kan tillåter mig att äta lite, det är trots allt bara Leas födelsedag en gång per år. Jag har däremot ätit en piggelin med Lea idag, så lite "fusk" förekommer det, men jag kompenserade det med nyttig middag.


Sista kvällen

Jag har Lea sovandes här i soffan hos mig. Hon somnade precis nu när Sagan om ringen börjande.
Det är hennes sista kväll som 1-åring, om bara några timmar så är det exakt två år sedan hon kom till oss, kl 01.00 20080821. Hela mitt hjärta är hennes.



Shoppat kläder till Lea

Lunchade på Söder (åt ingetbröd och skippade riset) och därefter åkte jag till Sickla med Lea och shoppade lite. Imorgon fyller hon ju hela två år.

Jag kan nog ha världens bästa föräldrar, hjälpsamma och omtänksamma.
Min mor kom med förslaget att hon och pappa skulle komma med bilen imorgonbitti och åka med mig och handla, så kan J vara hemma med Lea under tide, så jag slipper gå och handla med Lea som bara blir uttråkad. Så tårttillbehören inhandlas imorn. <Därefter ska dessutom min mor och far iväg och klippa sig och pedikyr (mamma endast). Så egentligen har dom kanske inte tid, eller jo tid har dom väl, men dom kan inte ta det lugnt på morgonen. Men vill dom hjälpa till så är det alltid tacksamt, det underlättar ju för oss.



Denna vecka 2 kg ner (5 dagar)

Det går att gå ner i vikt fort, det gäller bara att inte fuska alls. Man måste totalomvända sina matvanor. Nu pratar jag alltså om människor med överflödskilon, inte redan smala människor.

När jag är färdig ska jag nog lägga upp en före och efter bild. Nu är det ju inte så att jag är direkt överviktig, men jag har överflödskilon som hängt med sedan min graviditet, dessa ska bort nu.

är det någon annan som är på samma bana, att gå ner lite i vikt?

Det är lättare om man peppar varandra..

Om någon vill ha lite mer utförlig info om maten som äts så hojta till.

bloglovin






100 situps

Dagens situps är avverkade. Jag har tom lyckat duscha med Lea, vi har en sån här massagedusch, så man ställer sig liksom i en kabin, så det blir lite bökigt med ett litet barn, men det gick bättre än jag hade trott.

Lea äter lite kiwi och jag ska ta en kopp kaffe, jag måste hålla mig till lunch innan jag äter något, men varje dag är lättare och lättare, ju längre man är i från alla sina begär, desto lättare att avstå. Jag är riktigt nöjd med mina prestationer.

Jag måste komma på någon nyttig middag, som är lite roligare. Åh, kanske en lasagne med aubergine istället för pastaplattor. Det kan nog vara något, fast jag är sugen på rödbetor också kom jag på nu. Vi får se var vi landar.


bloglovin

 

 

 


Nu får vi se

Jag har lagt till möjligheten att följa min blogg.


bloglovin

 

 

 

 


Hissar faktiskt

Jag hissar längre kjolar, det var inne senast -93 kanske, lite härligt 90-tal över det.
Jag vet att många dissar långkjolen än, men ni ändrar nog er snart :)


Den här kommer från Gina och kostar 299 kr tror jag


Jacka från pop

Den här jackan måste jag nog införskaffa till Lea, lite flickigare än vad jag är van att köpa, men så otroligt fin.


295 kr


Snackis

Det bloggas och skrivs om denna produkt överallt verkar det som. Jag har provat detta och betyget är osäkert än. Det krävs ett ordentligt lager med lacket som spricker och ibland spricker det inte direkt snyggt.
Men helhetsmässigt kan det vara lite roligt någon gång. Men det här är en sådan produkt som alla kommer ha, så man är inte direkt personlig eller unik.





Gröt

Hetaste frukosten i stan! Jag sitter med min lilltjej och kollar barnprogram och chillar med gröt. Det var hennes val att sitta i vardagsrummet och äta gröten.. en liten risk, men va fasiken, det är inte hela världen med lite spill, man måste ju räkna med det som förälder..
Eftersom jag detoxar mig från socker så har jag i ca en halv matsked riktigt sömör i istället för något sött och jag kan säga att det är sjukt myvket godare. Lite fett behöver man dessutom få i sig.

Jag är glad över att jag gillar havregrynsgröt igen, det var många år det bara växte i munnen om jag försökte äta det.


Provade ett berikat havregryn, jättegott!





Lunch på söder

Schemat för imorn är lunch på söder med mamma, jag och Lea ska möta upp henne när hon slutar jobbet. Leas dagis är stängt för planering och något måste vi hitta på. Och världens bästa mamma och mormor träffar man ju gärna då över en bit mat. Visst, hon och pappa ska komma över på lördag, Lea fyller ju två år då, men det hindrar inte att man ses innan :) jag gillar att prata med min mamma, hon är en vis dam.



Blogstart.se

Jag är medlem på blogstart.se och det som gör det så roligt är att jag hittar bloggar jag aldrig annars skulle hitta. Det är jättekul att se sån variation på bloggar, människor, liv, orter.

Jag kan sitta och slumpa bloggar bara för att hitta någon rolig läsning för stunden.. hm, det där lät kanske illa.. är det dags att skaffa sig ett liv då höhöh



Sucker för bejeweled

Tog en skärmdump på min iPhone, har laddat ner bejeweled blitz på den, är så fast och har varit det länge. Man har en minut på sig att samla så många poäng som möjligt.



ja, jag är en sucker



Middag och balkonghäng

Nyttiga middagen idag blev kyckling som jag först stekte till en yta på (citronolivolja som stekfett). Hade i citron och soja och någon dl vatten, det fick puttra några minuter, sen in i ugnen med alltihopa i en ugnsform.
Idag lyxade vi till det med vanligt basmatiris, det är det absolut godaste riset som finns. Sedan en liten tunn sås på mangocurry i lätt-creme fraishe.

Hur enkelt som helst och jättegott. Citron+soja+kyckling=underbart!

Hade besök av Leas gudmor ikväll så det blev lite fika och skitsnack på balkongen.. och vips så är kvällen slut..




100 situps

check!


Blommor

Målade blommor på mina naglar för några dagar sedan, dom håller jättebra.
Dutta ut fem prickar som ska bli blommorna, ta sedan en tandpetare och dra inåt från prickarnas mitt.




Lilltultan med en bollhand





Sista gången idag!

Jag hoppas i alla fall på att det ska vara sista gången vi behöver åka till brännskademottagningen, nu är handen i så himla fint skick. Kl 11 ska vi vara på plats, så jag ska skicka ner Lea till dagis i två timmar så hon hinner leka lite med sina kompisar innan vi drar iväg. Min sambos vän E kommer och hämtar oss vid halv elva, sen bär det av mot landets enda brännskademottagning för barn.

Peace!



Tråkigaste bloggen i världen

Ja, det har jag nog.. men nu är jag så fokuserad på att fixa det här med att ställa om mina matvanor.. det tar på krafterna eftersom mat är så gott.

Idag blev det hel dinkel som serverades med torskfilé och broccoli som hade varit i ugnen med lök, kapris och provencalska örtkryddor och lite lätt-creme fraishe. Jäkligt gott kan jag lova.

Inget småätande, eller jo, ett äpple vid halv fyra.

Så jag är på gång. Det är bara så himla lätt att halka tillbaka till gamla banor, men inte denna gång, nu har jag tröttnat på min dåliga karaktär, så den ska bara bort, så enkelt är det.




Lunch

Kan tänka mig att det låter ganska skittråkigt, broccoli och hummus, eller ja, min egna med bara en tsk olja och lite örtsalt och en vitlöksklyfta i. Gott oh enkelt, kanske inget man skulle laga och bjuda någon på, men nu har jag ju mitt mission.. att gå ner ett par kg.


Kommit hem från svärmor

Lea är skeppad till dagis, jag har hunnit få i mig min frukostgröt och en halvliter vatten.
Kollar på lite lokaler som vi är lite i behov av. Har inte riktigt hittat den med stort D.
Ska snart sätta igång med mina situps och faaan, kom på nu att jag glömde hantlarna hos svärmor. Jag behöver hantlar när jag tränar armar. Bäst resultat.



Lunchen

Det blev råris med majs, paprika och ärtor och räkor. Smaksatt med curry och örtsalt. Jättegott.

Ska sätta upp ett litet matschema åt mig, blir nog lite lättare att äta det jag ska äta och låta bli allt småplockande bland onyttigheterna.




100 situps

Har avklarat dagens 100 situps, nu ska jag slänga i mig lite gröt.

Därefter blir det armhävningar, kanske lite dåligt upplagt idag, men jag kom på nu att jag inte hade ätit något än, det värsta man kan göra är ju att inte äta, kroppen ställer in sig på svält, så när man får i sig minsta lilla så tar kroppen verkligen upp allt eftersom den inte vet när den får mat nästa gång.

Peace!



Peppa!

Imorn blir det 100 situps, gröt till frulle, räkor till lunch.
Lite knäböj, armhävningar. Plankan.

Till julen ska jag kunna äta utan eftertanke, eller det gör jag ändå, men min kropp ska inte svälla för den saken..

Det gäller ju bara att bestämma sig.

men sen kommer vi ju till den saken att jag är en riktig sucker för öl.. nä, inte att supa mig full eller bli salongs, men jag gillar öl och vin, att sippa på sådär.. det är också en ganska stor bov i dramat.. en stor stark är ju som ungefär 12 sockerbitar.. jeej! Ett glas vitt är ju lite skonsammare, ca 6 sockerbitar.. men det är ju som att sitta och snaska socerbitar hela dagen om man tar 3 öl..





Ätit gott

Ja, jag har ätit på restaurang idag, så middagen blev inte jättenyttig, men jag lät bli brödet. Åt köttet med mozzarellan. Har även sprungit förbi affären och handlat havregryn, nu ska det bli gröt till frukost och lunch, middagen tillsammans med familjen blir däremot något mer näringsrikt och gott, Lea behöver näringsrik kost och min sambo som jobbar hårt behöver också det. Ja, givetvis jag oxå, men jag kan i alla fall äta gröt ett par ggr per dag utan att må dåligt :) Det är som sagt dags på riktigt att se till att man blir lite vettig till utseendet..



Camel toe

Tjejer som har det... är de medvetna om det tror ni?
För de som vill ha en, finns denna sida hahaha

http://media.ebaumsworld.com/mediaFiles/picture/738813/80675519.jpg



situps

Dagens 100 situps är avklarade

Nu blir det armhävningar, knäböj och annat jobbigt.



Ner i vikt direkt

Den här sommaren har inte varit nådig mot min redan sargade mammakropp. Så nu blir det hårdhandskar..
Det jobbiga är bara att jag som många andra har otroligt dålig karaktär, men den här gången har jag märkt att min kroppshydda i smyg växer, det som liksom efter tre år syns, och då är man fet istället, så innan jag kommer dit ska jag fixa det.

Dagens frukost (som jag tycker är mycket gott dessutom)

1 burk kikärtor
1 tsk citronolivolja
pyttelite salt

man mixar det grovt, blir alltså som en hårdare hummus.

Kikärtor gör mig mätt en längre stund, så jag inte småäter massa skit. Vet inte vad lunchen blir ännu, men tilll mellis kanske det blir en tomat, ingen frukt i alla fall.

Middag kommer bli antingen, råris, hel dinkel eller hel bulgur med en räksallad (ingen dressing)


Nu behöver jag peppning, annars kommer jag nog börja fuska




Mat levererad till dörren

Jag funderar på dessa företag som levererar matkasse till dörren för en vecka framåt. Det är så himla smidigt när man inte har tid eller ork till vardagsmaten.. Det bästa är ju dessutom att man slipper alla helfabrikat och antagligen oftast alla halvfabrikat, alltså massa skit.. dessutom blir det ju billigare.. i länge, man måste inte springa och småhandla för middagen och komma hem med massa onödigt jox. Snart är vi nog en familj med en matkasse i vckan.. frågan är vilken man ska välja..



Förresten

Det här är jag och min bror för någon timme sedan, på väg hem i vilket fall.
Min bror är 5 år yngre än jag. Men vi gillar att hänga. Efter att åldern "myndig" uppnåtts, så känns det som att åldersstrecken suddas ut mer och mer. Vilket betyder att vi haft 7 år på oss att vänja oss vid varandras "vuxenålder".




Arg

Jag har haft min egentid.. men jag är besviken, inte på min egentid, men på att jag inte träffar min lilltjej när jag kommer hem. Hon är med sin far hos sin farmor. Det var meningen att även jag skulle bege mig dit efter min kväll.. min sambo skulle på bio och ringa mig.. jag väntade och väntade.. inget sms eller samtal kom.. jag ringde, messade.. sen helt plötsligt får jag bara ett mess "jag är hemma" (alltså hos sin mor). Han hade alltså helt glömt/skitit/struntat i mig som väntade ute på att bli upplockad.. jeej! Jag blev galet förbannad, besviken och bara arg rent överlag. Han glömde.. men vadå glömde.. jag kollar min mbobil konstant om jag är ute.. är det inte samma regler för pappan i familjen??
Så inatt sover jag hemma, jag tänker inte åka till svärmor mitt i natten bland ödsliga vägar och kusliga träd. Han åkte alltså förbi mig med bil och hade inte ens en tanke på att ringa.
sjukt surt att veta att han bara hör av sig när han själv vill något, trist, han gör så med alla i sin omgivning.. hade jag inte bokat upp mig på att vara bort ikväll hade inte han åkt över till sin mor, han vill ha avlastning när han hänger med Lea, inget fel i det.. men hans baktankar är så trista. När han ringer för att kolla vad folk gör som är nära vår dotter så är det typ barnvakt han vill kolla.. jeej.. men men.. det är väl bättre än ingen kontakt som det typ annars skulle vara.
Bitterljuva verkligheten.. undra om man är ensam i denna sits.. känns lite så ibland. Alla ens vänner uppdaterar på facebook om sina underbara män till sina barn hela tiden.. wiihoo.. kul för dom.. men är jag då ensam..



Egentid tonight

Ikväll bär det av mot krogarna på Söder med lillebror. Skön fredag. Skönt väder, tipptopp! Har städat och tvättat med min sambo medan Lea varit på Skansen.

Peace!



Min tjej är stor nu

Denna morgon skulle Lea iväg till Skansen med sin farfar, bonusfarmor samt hennes barnbarn Lova. Lova och Lea är lika gamla, med en skillnad på 6 dagar. Lea var jätteglad över dagens äventyr, hon har pratat om att rida häst ändå sedan hon var på skansen senast.
Min kamera har följt med för dokumentation, mormor lyckades nämligen inte fota hennes första ridtur.. hon och teknik..

Så här glad var Lea precis innan hon skulle åka.



Lättad

Nu börjar stressen lägga sig. Vi var på brännskademottagningen imorse och fick se hur Leas hand läkt. Allt såg jättefint ut. Så nu börjar vi komma tillbaka till vardagen igen. Vi får se hur det blir med dagis nästa vecka. Hon kan fortfarande inte leka med den skadade handen.
Det känns som en sten har ramlat från hjärtat.




Bloggbråk - mobbning

Vilken töntigt fenomen. Varför vill man fördumma sig själv. De vill ha besökare till sina bloggar?! Men till priset av att ses som en total idiot.. visst, det är väl bara väldigt unga som sysslar med sånt. Men kom igen.. jag hade en hjärna även när jag vara yngre, skulle aldrig vilja framställa mig själv som korkad i onödan..

Att kalla varandra för massa elakheter på en blogg är lika mycket mobbing som det skulle vara att slänga glåpord efter sig i korridoren på en rast. Undra hur det kommer sig att det får fortgå. Ingen tar tag i det. Som förälder kan man väl påverka en hel del? Eller har föräldrarna tappar kontrollen om sina barn?

Hoppas för deras skull att deras vuxna karriärer inte tar skada av det där underliga fenomenet och att de som mobbas inte får men av det.



Sådär ja

Jag har ljusblåa små blommor på mina naglar som jag målat själv. Bra resultat.

Här är en glad jag idag. Ja, det ser ut som jag har något mellan tänderna, jag vet...


Över till något mer värmande.
Min lilla tjej lekande med skydd för handen.

Mitt hjärta.



Nya naglar idag

Idag blir det nya naglar. Ingen manikyr, vill ha enkla i rosa akryl.

Ska se om det kanske även blir lite utgång idag, behöver lite paus från allt fix och trix.

Days of our lives är på trean.. galet vilket program det är, men det kanske är svårt att hitta nya intriger år efter år som är lite vettiga på något sätt när serien hållit på sedan 60-talet.





Olidlig väntan

Hänger hemma med mitt brännskadade lilla barn. Känns lite förjävligt att hon inte får vara på dagis och leka med dom andra barnen. Men eftersom hon behöver konstant tillsyn så hon inte blöter ner bandaget eller får sand innanför så känns det lite bökigt att låta henne leka på dagis, dessutom ska hon ha smärtlindring var 6:e timme.

På torsdag får vi veta vad som händer, innan dess går vi liksom omkring och har ingen aning om vad som ska hända med hennes lilla hand, inte kul alls.




Håret

Idag ska jag försäka få övermin svägerska,, behöver färga till min utväxt och hon är en tålmodig liten dam, hon pillar och fixar så bra.

Däremot är det långt i från alla som ska färga håret hemma... galet vad vissa ser ut i barret efter sitt hemmafix. Oftast är det väl färgerna i blont som misslyckas oftast, kan se riktigt lustigt ut med eldflammor till hår..

Jag gillar mitt hår, det är tjockt långt och har ett självfall om jag vill, men kammar jag det så blir det spikrakt.



Fredag på akuten

Leas blåsa på handen började sippra sårvätska. När vi har på brännskademottagningen så hade dom sagt att om den spricker måste vi åka in till akuten. Annars hade vi haft tid på måndag.

De klippte bort all död hud.. och under fanns bara kött, det var fruktansvärt att se. Hennes smärta var panikartad och trots all smärtlindring hon fått så skrek hon länge till. Hela natten har vi varit vakna, hon har gråtit av smärta och jag har inte kunnat göra något förutom att klappa och krama.

En kaotisk natt.. jag hoppas att det värsta är över nu. På torsdag ska vi tillbaka till brännskademottagningen, jag vet inte riktigt vad det är dom ska göra där, men hon ska ha massa smärtlindring och så ska det komma ett smärt-team(?) dit. Kanske måste det transplanteras hud eftersom ytan är så stor där det inte finns någon hud.

Sånt här ska inte hända och jag kan inte annat än hoppas att ingen annan behöver vara med om något liknande.



Takida igen

Den här låten satt jag och lyssnade på flera ggr per dag för några år sen.
Lyssna och njut!




Så här ser lillhanden ut

Det skär i hjärtat. Hela huden från handflatan har lossnat och det står ut ca 1 cm, den lilla handen ska inte behöva råka ut för sånt.

Shoppingen i bilder


jeansen från pop


Skorna från Kavat


Väskan från Oasis



shoppat

Det blev lite shopping idag. Byxor från pop till Lea och ett par skor från kavat. Själv fick jag en väska. Och vilka kap det var! Skorna hade kostat 550 kr, men gick idag på 250, hur bra som helst. Samma sak med min väska, 1000 kr hade den kostat, men den gick för 300 pix idag. Byxorna var ordinarie, ett par fina små jeans för Lea att leka i.




God morgon!

Lea är skitduktig med sin hand som är inlondad med kompresser och bandage. "Inte blöt" förklarar hon. Imorn blir det besök till bränskadeenheten på Krolinsk för omläggning av bandaget. Min lilla skrutta, va djag all agånger hellre hade velat ta hennes smärta.

Nu ska vi iväg för en liten frukost med Leas mormor och faster. Trist väder, men det hindrar en inte från att äta god god fukost :)



akut till akuten

Igår åkte vi med ilfart till akuten med lilla skruttan. Vi lagade mat och hon tappade balansen och tog mot sig själv mot plattan jag precis tagit bort stekpannan från. Kaos KAOS kaos.

Vaten vatten och vatten och Lea skrek och det blev bara värre och värre. Hon skrek i smått i panik. När vi kom till akuten fick hon mer smärtlindring och däckade.

Nu har hon i vilket fall en boll till hand av allt bandage. Hon skrattar nu trots att det gör ont och säger "Lea bollhanden". Min lilla oblödiga unge.



Idag

Det blir inga naglar idag. Buu för det. Då får vi se när det kan tänkas bli något sådant inbokat. Behöver verkligen fräscha till mina händer, naglarna har i och för sig hållit riktigt bra, jag har aldrig haft naglar som hållit i flera veckor utan att en enda nagel går av.

Nu ska vi göra riktig härlig fruskot, ägg, bacon, te, lite ostmackor.





Naglar imorn?

Imorn ska förhoppningsvis min svägerska fixa mina naglar. Har jättestor lust att fixa massa dekorationer på naglarna, men det kanske blir för mycket till vardags. Får se hur det blir.

Jag har varit måttligt trött idag, vi satt på balkongen tills solen gick upp, pratade massa skit och allt och inget. Jag fick skylla mig själv.. Lea vaknade pigg som en lärka kl 7, det var bara att dra igång dagen.





RSS 2.0