Midnatt råder..

Det kanske är dags att krypa till sängs. Twin Peaks is the shit! Jag ska definitivt följa det igen nu i vuxen ålder, kanske kommer förstå liter mer av den här totalt skruvade serien.

Ja, snart är klockan tolv och Lea lär väl vakna runt 5-halv 6, jag kanske kommer somna till 1 om jag har tur.. wihoo, rock on tonårsdygnsrytm, i alla fall nattetid..



Jag är en sucker..

För Oskar Linnros, jag tycker att han gör riktigt sköna låtar.
För er som har Spotify kan ju lyssna på den här galet bra dängan.

Oskar Linnros – Från och med Du

De flesta har väl någon förkrossad kärlek i bagaget, antingen om man blivit krossad, eller krossat någon annans hjärta.




Gammal som gatan

Eller kanske inte riktigt, men jag tillhör de lyckliga som fick se Twin Peaks från början, ingen repris, utan den färska tjusiga serien.
Jag älskade den, den var läskig och mystisk, jag var ännu bara ett barn, men den var riktigt bra.

Ikväll har den premiär på nytt, 22.45. Jag ska sitta bänkad trots min trötthet och början till jäkelsjuka (halsont och huvudvärk)

Love it! Twin Peaks alltså.



Jag får gåshud av introt, nostalgitripp!


Ett tips!

När jag var gravid i kanske 4:e månaden så började jag skriva mail till mig själv, i tid och otid så drog jag iväg ett mail, denna mailväxling med mig själv innehåller allt från mina tankar under graviditeten till jobbiga nätter med Lea som liten. Dessa mail ska jag trycka till en bok, denna bok ska Lea få när hon själv är vuxen, kanske om hon väljer att skaffa barn, då kanske hon kan få ta del av mina tankar och alla mina kärleksförklaringar till henne. Det är ett jätteroligt sätt att hålla kvar minnena så himla levande, jag skriver till henne, men sisådär 25 år tidigare bara.





Man gillar ju sitt barn kladdig som ren


Hur skit ens unge än är så tycker man ju att dom är världens finaste, inga skavanker, ren och skär perfektion.



Vad tänkte jag där?

Jag gav Lea lite juice och russin efter middagen, som en liten efterrätt här i soffan, vi brular sitta och gosa lite i soffan innan hon ska sova, den här dagen är konstig, kl är bara sex?! Dessutom brukar jag ge lite juice,, men jag hällde visst upp en hel flaska, hon har nu alltså druckit 250 ml jucie i ett svep. Men.. nu när kl bara är sex så spelar det ju ingen större roll... ah, jag är förvirrad. Tänkte att hon skulle vara galet kissnödig inatt när hon fått dricka massa juice, men jag i min förvirrade värld som inte har koll på klockor kan slappna av igen.


Det här är exakt som jag är ungefär jämt. Jag har så mycket i huvudet så att hälften blir lite.. jag kan inte sätta ord på det.


Peace!

Gryta

En köttfärsgryta,

Jag gör den olika precis varje gång jag gör den, allt beror på vad man har hemma, det viktiga är dock att man har hackad bacon i eftersom den ger en lätt rökig smak.

En lök
Köttfärs för 4 pers
vitlök, så många man vill ha, jag tar alltid massa vitlök.
ett paket bacon, hacka, eller klipp den i kanske 2 cm breda bitar.
finhackade soltorkade tomater.
Två sorters bönor, brukar köra svartabönr och kidneybönor.
Salt och peppar,
lite tomatpuré om man vill det.
Passerade tomater, lagom för att man ska vara nöjd med konsistensen.
Kan vara bra att tillsätta något sött, kanske lite ketschup eller en rökig bbq-sås, eller kanske bara lite socker. Man måste få en balans.
Nu kommer man till själva kryddandet, har man småsmå barn, ja kanske man nöjer sig såhär.
Men annars kan man köra i lite chili, cayennepeppar, rökt paprika kanske. Precis det som gör att ens smaklökar säger mums.

Jag lagar alltid mat på en höft, har blivit så i ochmed att jag gillar matlagning och jag gillar att prova olika saker, eller samma saker på olika sätt. Ingen rätt är sig lik hemma hos oss.

Tillbehör: Nachochips.

Om man vill hålla sig utan onyttigheter så skippa chipsen och kör bara en liten sallad till.

Namnam, nu ska vi äta!


Fasiken om man blir sjuk!

Det är sommar, jag har njutit av värmen och solen, promenerat och verkligen visat att jag är jätteglad för att solen är här, ändå börjar jag bli sjuk? But why? Har jag inte varit tacksam nog?

Jag hoppas att det bara är något töntigt som går över på några timmar. Jag vägrar ligga utslagen och nedbäddad i en säng nu till helgen som kommer med en värmebölja.

Min lilla tjej sitter här bredvid, nybadad i en handduk. En porslinskanin pussar hennes knän där hon har små skrapsår, pussar gör allt direkt mycket bättre.



Om en timme

Om en timme ska jag hämta den där lilla galningen som även är min dotter. Vi kommer spatsera omkring precis som hon behagar, ingen idé att försöka något annat, hon är en liten äventyrerska och det får hon gärna vara.
Jag har bara glömt att äta lunch i allt jobbande, magen kurrar högt nu.


Lilla Lea

Hjärtsmet

Jag är så jäkla känslig sedan jag fick barn, jag har verkligen varje liten del av mitt hjärta utsmetad som ett extra hudlager.

Snubblade igår in på en blogg som tillhörde en tjej som hade gått bort i cancer, vilket bara i sig är fruktansvärt, att sådant ska behöva hända, den här bloggen var inte en sjukdomsblogg från början utan utvecklades till det i och med beskedet. Det värsta var ju i mitt tycke att hon hade en son, en son som hon lämnar kvar och aldrig får se växa upp, uppfylla sina drömmar, sin första kärlek, studenten, barnbarn. Allt berövades denna tjej allt för tidigt och jag klarade inte ens av att läsa bloggen direkt, jag grät och grät. Jag vill att alla ska må bra, speciellt barn, barn ska aldrig behöva vara otrygga, rädda eller ensamma. Jag tänker så otroligt mycket på människor som råkat ut för tragik i sina liv och det är mycket av energin som ryker på det, men jag kan inte låta bli, för jag bryr mig så himla mycket. Det är så lustigt att jag har den sidan av mig som bryr mig så sjukt mycket om människor, men sen en annan sida som kan vara väldans hård. Kanske hård yta och mjuk insida.. något sådant i alla fall.
Jag dissar i vilket fall förtidsdöden, den är allt annat än ok!



Bygger

Jag sitter och bygger banners, har suttit och gjort det i kanske 3 timmar, mina ögon blöder snart, jag går så lätt upp i min lilla koncentration att jag glömmer att blinka nästan.. men jag börjar bli nöjd med resultatet, det har blivit 6 st enkla än sålänge.


Jag längtar så mycket

Snart stänger Leas dagis och då går min sambo på pappaledighet. Det kommer vara så härligt att vara hemma alla tre i en hel månad. Jag längtar så himla mycket, nästa fredag blir den sista arbetsdagen samt dagisdagen.



Mina finingar



Me and mini me

Jag och mini en natt när hon hade haft jättejobbig magsjuka, fick inte i henne något, ingen vätska heller, var på aktuen, orolig mor som man är, men då hade det gått över ett dygn utan att hon kunnat behålla vätska. Hon var så håglös tillsist. Hon blev bättre dagen efter denna, sedan blev jag sjuk, det var jättejobbigt att försöka ge henne lite innehållsrika dagar när jag knappt kunde röra mig. Bu för magsjuka säger jag bara.

Ja, bilden är tagen mitt i natten utan blixt.





Dilemmat med D

Just ja.. jag har ett litet dilemma, kanske är det vanligt, kanske inte. Så här ligger det till.
Vi gick aldrig på någon mammagrupp, jag kände inte att jag hade orken för det. Jag var väldigt påverkad direkt när Lea skrek som liten, jag fick såna urladdningar i kroppen, inte för att jag ville, det bara blev så, svettningar och lite smått panikslagen, alltså inget galet eller så, men jag ville hålla mig på hemmaplan gärna, just för att inte behöva ha ett skrikande barn mitt i ingenstans, eller i alla fall långt hemifrån (min mammagrupp låg en bussresa på ca 10 min bort).
Nej, självklart är det inget konstigt om ett litet knytte gråter till eller visar sitt missnöje, det är inte där det ligger, utan bara att jag fick lite panik i kroppen, jaja, nog om det. I vilket fall har vi alltid fortsatt hänga med de vänner vi haft hela tiden, men ingen har direkt varit i bebistankar, så vi har inga nära vänner med barn i samma ålder, eller barn över huvudtaget. Någon finns väl här och var, men det kan röra sig om en bebis här och en 5-åring där.
Det trista i detta börjar visa sig nu, Lea är ett jättesocialt barn som älskar att leka med andra, hon får ju göra det på dagis, men sen då, efter kl 15 som hon blir hämtad varje dag, och alla helger. Helgerna träffar vi ofta familj så mycket som möjligt för att de ska vara med i alla framsteg hon gör, det går ju fort i den här åldern (hon fyller 2 år i augusti).
Så nu sitter vi i en sits där vi egentligen måste börja ragga barnfamiljer till vår umgängeskrets, men det kan inte vara det lättaste..

Ja, vi måste ta tag i det i vilket fall.. hon kan ju inte vara utan vänner varje helg.. ok, 2 år kanske inte är så farligt än, men hon älskar ju andra barn, såklart hon måste få hänga lite med de sina egna..

Det är mitt dilemma det..

Vädret imorn?

Ska det vara bra eller inte? Jag har hört att det ska regna och vara mulet, det känns bara så långt borta när man tittar på den klarblåa sommarhimlen just nu. Jag behöver ju gå ut och promenera min solpromenad, slimma och sola samtidigt.. den här sommaren ska mina mammakilon bort, så är det bara. Promenader är ju ett så bekvämt sätt att röra på sig.

Kom igen nu solen, var på min sida imorgon med, please!



Sangria och prettomorsor

Haha, min sambo har somnat här i soffan, han var slutkörd efter en arbetsdag och middagen i solen, när han dessutom blev biten av myror. Hela familjen sover och jag sitter vaken framför min laptop. Lyssnar till musiken av dansstudion som finns lite längre bort, street måste det vara, basen är det inget fel på kan jag lova. Ska nog ta mig ett glas sangria och sätta mig ute på balkongen en stund.. japp, jag dricker alkohol ibland, det händer även på veckordagar, men jag har aldrig sagt att prettomorsor ska kika in här och förargas, man ska inte lägga ner energi på att vara arg.. men prettomorsorna kan, för dom tycker att allt är hemskt.. allt som inte dom gör alltså..

Japp, ett telefonsamtal och sangria är jag sugen på. Älskar att sitta och prata skit :)



Nu är det egentid

Varje kväll vid den här tiden har Lea somnat. Vilket innebär att jag har flera timmar för mig själv, eller tillsammans med min sambo. Jag har trots all sömnbrist vant mig vid att lägga mig jättesent bara för att hinna med att bara vara.
Sen blir jag för trött för att lägga mig.

Wiihooo!



Birgitte är så snygg

På den här tiden i alla fall.


Förvirrad och härlig mamma!

Ok, värmen har kommit och insekterna med den, jag gillar ju det med sthlm, att de flesta insekter inte klarar sig i vår förorenade luft (sen finns ju självklart en annan aspekt på det hela, mitt barn, men det är en annan femma).
Men där vi satt i vilket fall, det var ju invasion, flugorna surrade som galningar runt maten, lillpluttan hade vid ett tillfälle tre (!) flugor i sin mat, skitäckligt!! Min sambo lyckades sätta sig i ett myrbo, men det märkte han kanske 10 min senare.. kontentan, en mycket lyckad kväll i det gröna.

Sen hade jag självklart inte med mig papper eller våtservetter och min dotter fick för sig att vara lite nödig (behöver nog inte gå in på detaljer om hur det gick, hon kommer kämmas en vacker dag kanske).. härligt att man är en förvirrad mor i vilket fall, som glömmer sånt där som är A och O som förälder.

Rock on säger jag bara!



Idag blir det middag ute

Ute, med det menar jag restaurangmat som vi plockar med oss till en gräsplätt, Lea får springa omkring och vi kan sitta ner och äta utan att andra matgäster blir störda av ett barn som vill leva loppan.

Jag kan själv bli irriterad på småbarn på restauranger.. inte dagtid, men på kvällen, då tar jag inte med mig Lea på restaurang, som när vi var barnlediga och satte oss på en skön uteservering vid halv nio på kvällen, så sitter det barn där med sina föräldrar(?!) njä, jag vill ju ha mina barnfria tid utan barn. Det finns ju givetvis undantag, inget är skrivet i sten. Men halv nio känns sådär att ha småbarn på restaurang.

Jag som älskar thaimat ska ta det och jag kan tänka mig att min sambo kommer vilja gå förbi Texas och införskaffa något därifrån och lilla Lea får hm.. vi får se, något från något av de ställena.


Peace out!




Min lilla fining

Det är så fantastiskt hur stolt man är som förälder, och givetvis hur galet orolig man är hela tiden, jag ser alla möjliga scenarion framför mig, bilar som ska preja oss på trottoarkanten, Lea som ramlar från balkongen, hela tiden letar jag efter potentiella faror som Lea kan råka ut för, självklart är det skitjobbigt. Men den belöning man har i form av all kärlek gör all oro värd besvärt.

Fantastiska unge!



Bilden är från midsommar när vi håller på att grilla massa gott hos Leas morföräldrar.




Lea hjälper till

Diska är favoritsysslan.


Skön promenad

Har precis proppat i mig ett äpple och sitter och hinkar vatten, det är galet varmt ute idag, min promenad blev inte så mycker power i kanske, lugn och harmonisk med massa sol.

Ska nog förbereda middagen innan jag hämtar Lea från dagis, det underlättar när hon sedan äör med och vill hjälpa till. Hon är mycket duktig på att hjälpa till kan jag lova.

Nu ska jag importera lite bilder från telefonen och ner i datorn, jag avgudar miniÅPhone, hur kunde man leva med knapptelefon innan?

Nu, nu och nu

Jag har sovit och tom hängt tvätt. Så nu blir det sol och promenad med musik i öronen. Ska vara hemma till ett så jag hinner med saker som är bra att hinna med när man inte har barn i närheten.

äh, nog blajat, hejppa!



Poäng till mig för min karaktär

Me, a lazy cat.. jag har inte kommit iväg på min powerwalk än, dessutom funderar jag på att ta en liten powernap innan jag tar min powerwalk, en sak gemensamt har de ju i alla fall..

Mina ögon håller på att grusa ihop totalt. Lite sova, lite promenad och sen lite städa för att därefter fixa inför middagen och sedan hämta bebis på dagis och sen ut och leka. Bra plan.




Powerwalk

Jag som gärna gör annat än såna där saker som borde göras har ju givetvis inte gått ner alla mammakilon, men nu när värmen kommit så är det mycket lättare att dra på hörlurarna i sin iPhone och ta på sig lätta kläder och bara gå ut och gå, slimma sig och få färg samtidigt, kan inte bli bättre.

90 min är mitt mål, vi får se om jag är ute sålänge eller om min lathet tar över.



Ecokid

Det känns ju alltid lite bättre när man köper bra kläder till våra små skruttar. Jag shoppar ofta via ecokid, som jag tidigare nämnt är jag ju inte så mycket för dessa babypastellfärger och sånt, jag gillar ordentliga färger och lite personlighet :) ränder är ju också något man aldrig blir trött på?!

Ecokid.se



Grönt är skönt

Vilken söt klänning, jag är ju inte den rosa mamman direkt, när Lea var liten och hennes nära och kära ville köpa kläder till henne, det kommer ju frågor och storlek och lite praktisk info överlag, ett krav var, inte rosa. Det blir en hel del rosa i vilket fall i en flickas unga liv, men det blir lätt att allt blir det om folk ska gå loss i affären. Nej, jag klankar inte på de mammor som bara äääälskar rosa på sina små hjärtan.

Grönt är perfekt förr oss!


kostar 295 pix

För alla åldrar

Har någon sett på Salong för alla åldrar som sänds som jag vet i alla fall kvart över 7 vardagmornar, helt klart det bästa barnprogrammet! Ungdomspensionärerna är mina favoriter, Leas favorit är lilltjejen. Youtuba fram några avsnitt och njut, lite mer substans i det här programmet än många andra som visas idag.


Växlande väder i Spanien

Några bilder från spanien, vädret växlade en hel del kan man väl säga. Ena dagen var det kofta och andra dagen var det badbyxor.


Lea ser havet för första gången och är helt hänförd, hon kunde inte få ur sig något annat än vatten, vatten, vatten.


Hon ville absolut inte komma upp från badet, inte ens när hon började bli bli kall som en isbit.


En liten söt tjej.

Mornar

Det är så fantastiskt att varje morgon väckas innan halv sex, har man riktig tur så kan det ibland blir redan runt 4. Man blir sådär lagom trött resten av dagen. Dessutom så blir man lite disträ och allt annat som är bra för att inte kunna fokusera på något alls.
Om det inte hade varit så att man var så kär i sitt lilla barn så skulle nog i alla fall jag kunna bli en liten argbigga för att aldrig få sova ut ens litegrann.

I och för sig har jag privilegiet att få gosa kvar med Lea en stund på mornarna, som tex. idag, kl är närmare sju nu när vi gick upp, men vi har varit vakna sedan 5. Belöningen är massa kramar och en liten Lea som säger "min mamma", lovley!



Balkonghäng

Har suttit på balkongen och druckit kaffe med min bästis :) Det är så skönt att solen håller sig kvar sålänge på kvällen, men nu börjar det ju gå mot mörkare tider igen, men än så kommer ju sommarkvällarna hålla sig kvar länge till och värmen kommer bara mer och mer, underbart!

Balkonghäng på sommaren är nog en av mina favoritsysslor. Men gärna inte ensam dock :)





Tjäna på sin blogg?

Det finns galet många babyshoppar online nu förtiden, men det är väl för att mammor som jag själv konsumerar mycker av och till, det är svårt att låta bli och det går så smidigt att göra det online.

Men man kanske kan tjäna sig en hacka på att ha en mammablogg? Pixiekids vill att mammabloggar ska tjäna pengar i alla fall, tjäna pengar på din mammablogg

peace out!

Ska lägga upp lite bilder på min lilla tjej

Hon är inte så liten längre, härmar allt jag säger och ska göra likadant som man gör. Underhållande som fasiken!








Ingen bra dag!

Jag har för vana att försöka se till allt positivt, det är så mycket roligare att leva så, men ibland så har även jag en dålig dag, det är som allt dåligt samlas så har jag en dag då jag ger utlopp för all negativitet. Det är så jobbigt, att vara låg är verkligen inget att sträva efter, men det är så många som är bittra, varför? Går det inte att försöka peta bort det där lite oftare? Jag är i vilket fall inte ett dugg avis på folk som lever som gnällisar.


Måndag som kommer

På måndag ska jag på en tredje intervju angående en tjänst som jag blivit rekommenderad till, det är Nordiska chefen som ska hit till Sverige och träffa mig. Ska bli himla roligt, det blir första gången jag i sådana fall börjar arbeta på heltid sedan jag gick på mammaledighet, men någon gång måste man börja, jag gillar ju att jobba, det och Lea är mina favvogrejer.

Vi får se hur det går, det går aldrig att räkna med något förrän allt är klart, men jag kan säga så här, om den andra personen som hänger kvar får det, då måste han vara jäkligt bra, jag är klippt och skuren för den här tjänsten och kan branschen.

Men först ska det njutas av midsommarhelgen och all sol som kommit tillbaka till oss.



Ok, Josef ska höras av alla, så är det bara

Josef Zackrisson – Kom Nära

Hela skivan är fantastisk, det här är spår 1 från hans skiva som släpptes våren -02, längesen, jag nostalgitrippar och älskar det!


?

killermood

att vara eller inte vara?


Återupplivningsförsök

Måste nästan börja blogga här lite igen.
Resan var bra.. förutom att vi var tvungna att tillkalla läkare till hotellet efter ett par dagar av att lilltjejen hostade tills hon spydde.. så det blev lite medicin och vila för hennes del och givetvis för oss med..


Idag är dagen innan midsommarafton, ska om mindre än två timmar åka till min bebis morföräldrar, ska badas och solas och ätas. Herrn kommer efter jobbet.
Imorn blir det grilla och gott att dricka. Härligt med fint väder, hoppas bara att det håller i sig i morgon?!

RSS 2.0