Rulltårta

Har så underbara föräldrar. Min far bakade rulltårta, vilket aldrig skett förut.. haha
själv kände jag ett sötsug, så jag frågade om dom inte kunde komma över på en kaffe och ta med rulltårtan. Visst, de satte sig i bilen och åkte i en halvtimme bara för att ta en spontankaffe och visa upp den tjusiga rulltårtan.. som mer såg ut som.. hm, kanske ett ihopvikt lakan eller nåt. Men den var god och det är huvudsaken. När vi hade fikat åkte de hem igen.

Nu mår jag lite illa istället.. jag tryckte i mig en bit för mycket..


Jag vill åka!

Nu börjar det likna nåt, i slutet av mars, kanske månadskiftet till april, då är det planerat att vi åker, har hittat ett fyrstjärnigt hotell med allt, det viktigaste är barnpool, Lea älskar att bada, hon blir så upp i varv när hon märker att det är dusch- eller baddags, flaxar med armarna och småskriker.
Jag längtar så mycket, men det verkar inte bli Cadiz, den ligger ju vid Atlantkusten, alltså ett hav som aldrig blir direkt varmt, så om vi tar kusten som är vid medelhavet, då kan man ju faktiskt bada även i havet, det blir ju aldrig kallt på samma sätt som Atlanten.

Om mindre än två månader alltså, fantastiskt! Ett plus i kanten är att jag kommer vara brun till att jag fyller de stora 30, jag blir stora damen i april, då måste man ju vara riktigt tjusig..


Cadiz?

Kikar på resor till våren, jag känner nu att vi behöver en liten semster, Lea har dessutom inte varit utomlands förut. Första gången vill vi inte flyga så långt, södra Spanien blir ganska lagom, ganska lagom varmt för Lea dessutom. Spanien har så galet god mat, paella tex.
För tillfället så lockar Cadiz, jag vet knappt något om det stället, men jag ska prata lite med min far idag, han har lite bättre koll på orter omkring i världen.
Jag har inte direkt längtat efter att komma utomlands på länge, men nu, nu vill jag bara dra iväg med min lilla familj!




Har inte ens tänkt att någon kan vara intresserad

Jag har funderat lite, vad kan man avslöja i sin blogg, det är trots allt som en öppen dagbok, för andra att ta del av och kanske ibland känna igen sig, eller kanske bara läsa och inse att alla andra har det kanske ungefär likadant, eller som många kanske läser bloggar för att underhållas och komma bort ett tag, då pratar jag om dessa lite mer provokativa bloggarna.

Jag har nämligen en beundrare på jobbet.. det är ju givetvis inget farligt med det, är man inte intresserad så är man inte, dessutom är det inte bra att involvera sig med människor på samma arbetsplats. Jag har ju även en familj och jag är lite sådär kär i min sambo fortfarande. Det är alltså inte så att jag på något sätt skulle vara intresserad tillbaka.
Saken är den att han har fiskat efter om jag har partner, inget mer med det om det inte hade varit något mer, men han kommer gärna in och pratar i mitt rum, han kommer till kaffet om jag står och ska ta kaffe, han la tom märke till att jag hade lackat mina naglar haha, vilken kille gör det? En dam på jobbet nämnde i fredags att han gick omkring och kikade efter mig verkade det som. Jag hade gått iväg för att prata med en person, då dök han upp som gubben i lådan.. Det är i alla fall lite smickrande att ha beundrade, det är sånt man liksom inte riktigt har i sitt liv som mamma, varken tid eller intresse. Men som sagt, lite smickrad blir man.



Vi är taggade.. eller inte

Uppdatering, jag är så förkyld. Jag kände av det hela dagen igår. Huvudet är sådär helt tjockt och man vill helst inte resa på sig alls. Näsan rinner och man är tvungen att snyta sig konstant.
Detta samtidigt som Lea är sjuk och får kindtänder. Vi är med andra ord på G här hemma, som tur är har man en sambo hemma som kan ta Lea av och till, hon är bara så galet mammig för tillfället..


Lea med sin mamma

Idag tänkte jag bjuda på en bild föreställande mig och Lea, jag kanske är lite skygg för exponering egentligen, men va fan, man lever bara en gång..

Här är vi i hissen påväg till dagis en morgon.



Peace!

God morgon!

Jag sitter och tittar lite på Simpsons nu, jag och min sambo har varit på café och ätit frukost, man måste passa på att göra saker när man är barnfri. Bara att kunna äta frukost tillsammans utan barn är en lyxvara, men det är en lyx att få äta frukost med sitt barn med, bara på lite olika sätt.

Förutom att jag vaknade med galen halsont så har dagen börjat fint, nu är min lilla tjej på väg upp också, pappa ringde och kollade om vi var hemma, jag har längtat efter henne.. så nu ska vi leka!


UFC..

..en tröst i natten.
Jag väntar fortfarande på min sambo, han är på hemgång, sen ska vi kolla på en UFC-match. Det har varit flera bra matcher ikväll, men om ett tag kommer en favorit, GSP, eller Georges St-Pierre. Jag har inte sett en enda match som han förlorat, han är galet duktig.

Sen kan jag säga att jag säga att jag inte kan förstå var ifrån mitt intresse för UFC kommit, men det började med K1, kunde kolla hela nätter på K1-turneringar, på den tiden, (den tiden är kanske för 5-6 år sen) var UFC inte alls bra, det var ganska dåligt uppstyrt över huvudtaget, men nu är det riktigt bra och underhållande. En dröm är att kunna gå på en stormatch någon gång med bra sittplatser, inte billigt..

Det kan diskuteras av och till om det är vettigt att stå i en ring och slåss, svaret är väl ganska glasklart, nej, inte direkt vettigt kanske. Det finns väl bättre saker att lägga tiden på än att slåss. Jag som dessutom egentligen ogillar blod och överhuvudtaget "skador", folk som får ont, men något med UFC triggar mig. Nej, det är inte att det är massa lättklädda vältränade killar, jag kan bara inte sätta fingret på det..

Jag är lite förbryllad över mig själv ibland..



GSP


Middag och barnfri

Maten var jättegod, måste komma ihåg att äta mozarella lite oftare, vi satt och pratade i timmar om det ena och det andra, många samtal slutade med diskussioner om barn och bebisar.. min vän är beräknad om 6 veckor, det kommer gå så himla fort. Jag saknar tiden när Lea var bebis, trots att det var en ganska tung tid av och till med alla måsten och allt som inte hanns med, som att bara ta en dusch..  men självklart är det en underbar tid samtidigt. Men vilken prövning det var för mig och min sambo, relationen tar så mycket stryk för att man inte har så mycket tid över till varandra. Men det släpper ju, och nu blir det bara bättre och bättre.
Nu kom jag av mig om min kväll med mina damer, men den var mysig, skönt att bara ta det lugnt, försökte gå ut en sväng efteråt (man måste ju passa på när man har barnvakt), men jag orkade inte, drack en halv öl, sen var min kväll slut. Ville bara hem och sitta framför datorn, kolla lite på tv och inte behöva göra något alls. Nu väntar jag på att min sambo ska komma hem, så ska vi vara barnfria till imorn..


Nu är det dags

Hemma, Lea är ivägskeppad med mormor och morfar, nu ska det städas lite, ingen ork egentligen, men har man ett barn som levt rövare här hemma hela dagen så har man inte direkt något val.

Mina fina damer anländer kl 19, egentligen orkar jag inte, men va fan, man lever en gång och vi hinner inte ses så ofta som vi gjorde i våra yngre dagar.. stående dejt på tisdagar på Obaren, så minst en gång i veckan hängde vi tre tillsammans.

Ingen tid att slösa..

Hoppas ni får en finfin kväll.

Peace!


Min start är inte bra

Idag är jag ett åskmoln, det är inte ofta det händer.. men Lea sov knappt något inatt och min sambo gick inte att få liv i.. min sömn inatt har kanske bestått av en timmer eller max två. Jag ska iväg och jobba om ett tag, jag vet inte riktigt hur i hela friden det ska fungera, på riktigt alltså, jag börjar dessutom bli sjuk, halsen och huvudet känns sådär..

Jag gillar inte att vara bitter och tvär, men idag är det svårt att komma från..


Checka in detta..

En liten inflik..

Jag hade missat detta helt! Jag kan inte ens förstå att det kan vara på riktigt..


Gå in på Eniro och sök på Kartor/Åsögatan 176 och klicka på gatuvy. Dra pilen till höger till det röda huset och där på andra våningen...Zooma

Det kan ju inte vara på riktigt?!


Morgondagen

Imorn kommer min kära mor över hit på morgonen för att jag ska kunna åka till jobbet. Det är väldigt skönt att ha ett nätverk att falla tillbaka mot när det tryter på ett eller annat sätt.

Dessutom så kommer min far på eftermiddagen och hämtar både min mor och dotter, Lea ska nämligen tillbringa natten hos mormor och morfar. Jag ska ha tjejmiddag här hemma och min sambo ska ut med jobbet.

Det sköna är att veta att hon trivs så bra att hänga med mormor och morfar, blir alltid lika glad när dom plingar på dörren.

Gällande tjejmiddagen så kommer jag bjuda på Italinesk mat, lite pasta med pesto, tapenad, mozarella, tomater, basilika, kronärtskocka, parmesan och mycket mer därtill, alltså massa plockmat. Det blir så enkelt att bara ha massa framme som man själv väljer vad man vill äta av.

Jag kommer vara något stressad när jag kommer hem från jobbet, skeppa iväg Lea och sen ska det städas och donas. Det är ingen idé att försöka göra det när Lea är hemma.

Peace!

iPad is the new black

Ok, nu har det kommit en ny pryl, apple ligger så långt fram i utveckling av snygg teknik.. jag fattar inte hur det kan vara så stor skillnad.

Jag kommer nog inte skaffa den här på ett tag, men drömma om den ska jag, kanske när fler skaffat den, fegar lite till att man får lite info om hur den är att använda.

Så jävla snygg bara, ja, en ordentlig svordom är den värd!




Blås, det är lösningen på allt enligt Lea

Jag gosar med Lea i soffan, vi kramas och hon börjar dra mig i håret, på båda sidor om huvudet, för att dra mig till sig, var på jag säger "aj, det gör ont Lea", slutar hon dra? Icke, däremot så bölrjar hon blåsa där hon drar. Om det gör ont måste man blåsa för att det ska gå bort, inte sluta med det som gör ont.. Logiken hos en 17-månaders..

Det är med stolt stämma jag delar med mig av detta


Lilla Lea

Här sitter hon på golvet med jackan på, som absolut inte fick tas av.
Nu är hon arg som ett bi för tillfället, hon är ju sjuk, så hennes tålamod är alltså likamed noll för tillfället och när jag inte förstår vad det är hon vill så blir hon helt galen.



Tofflorna är de vi köpte idag, har länge letat efter ett par bra inneskor till henne, hon plockar alltid mina och min sambos skor från hallen och klampar omkring i annars.



Mitt barn är klädgalen?

Läkarbesök nu direkt på morgonen, därefter blev det lite frukost och shopping. Var ändå tvungen att vänta på att apoteket skulle öppna, så vi stannade kvar på frukost, därefter så skulle jag gå förbi massa butiker på vägen mot apoteket, så ja.. det köptes lite saker, en skinnjacka till Lea, en röd- och vitrandig mössa, tofflor, vantar, leggings, bruna och rosa, svarta manchesterjeans och slutligen strumpor.
Hon bokstavligen vägrar ta av sig jackan efter att vi provat den här hemma. När hon skulle sova middag var jag tvungen att tvinga av jackan. Nu när hon vaknat igen skulle den på direkt..

Återkommer nog med någon bild på den lilla damen när hon sitter med sin jacka på sig och bara blöja nertill, läcker kombination..

Parfymer parfymer parfymer

Jag har en svaghet, förutom alla andra laster jag har.. men det finns en sak som jag inte kan få nog av och det är parfymer, jag har galet många parfymer, jag älskar att handla nya dofter, egentligen skulle jag vilja ha en parfym som verkligen signalerar "jag" man känner igen doften för att jag alltid har den på mig, men jag kan inte riktigt, jag måste ha massa parfymer, jag använder dem i  omgångar, ett tag är det en som tilltalar, sen går jag över till någon annan när jag tröttnat för stunden.

Men jag har två kärlekar för stunden.. den ena är Romance från Ralph Lauren och den andra är Women från DKNY







Lilla fotöljen

Lägger upp en bild på Leas lilla minifotölj, den ser precis ut som den i vuxenstorlek, fast miniatyr.. det är därför den är så himla söt. Lea har kommit på att hon kan dra omkring med den för att använda som pall så hon ska komma åt allt, nu är det inte en lugn stund här hemma, hon har dessutom lärt sig att öppna dörrar.. wihoo vad det blir att springa omkring





Så sjuk

Min sambo ar hemma med Lea idag, som har ögoninflammation, jag själv som skulle jobba var så dålig så att jag knappt kunde röra mig. Jag har inte kunnat göra något på hela dagen, inte ens dricka vatten, det har bara kommit upp. Nu flr någon timme sen började jag må bättre som tur är, min sambo skulle nämligen iväg och jobba nu på kvällen, så jag måste ju vara fit for fight med Lea, nu sitter hon och tittar på simpsons i sin lilla fotölj och en liten skål med russin. Hon är så fin, även nu när hon är sjuk och mest ser lite trasig ut..

Jag saknar min sambo redan.. idag är jag lite ynklig.

Skicka sjuka barn till dagis, det är fina grejer det..

Hänger hemma med min lilla tjej idag, härjar lite skit på dagis som hon fick med sig hem, fasiken att folk inte har sina sjuka barn hemma. Nu måste jag vara hemma för att någon skickat sitt barn till dagis med ögoninflammation, man ser om ett barn har det eller inte, går inte att missa, jag lovar.

Vi har i alla fall festat loss med massa russin (finns över hela vardagsrumsgolvet nu)
Lea håller för tillfället på att organisera om alla filmer, nya platsen är vardagsrumsbordet, passar kanske bättre där.

Diskriminerande män..

Ok, jag funderar starkt på att lämna mitt konsultuppdrag, jag vill kunna vara kreativ i projekten som är i gång, det är svårt när jag måste fokusera på ett annat arbete då, men samtidigt så har man ju faktiskt ett ekonomiskt ansvar när man skaffat barn.. kan inte hoppa omkring hur som helst.
Konsultuppdrag är bra när man faktiskt vill kunna gå när som helst, jag har dessutom ett avtal som säger att jag har rätt att gå på dagen om jag vill, just nu lockar det väldigt mycket, att bara höra av mig och säga att jag inte kommer mer, men det känns inte heller helt ok..

Att det ska vara så svårt med arbetssituationer ibland.. jag har verkligen ingen aning om hur jag ska göra, har funderat och funderat under helgen, kunde knappt sova inatt för att jag inte kunde komma fram till något vettigt beslut.

Vad göra?

Det som gör att jag inte vill stanna kvar är att jag inte riktigt uppskattar företagsledningens synsätt på vissa saker och attityden som råder.

Jag har skrivit om det tidigare, men väldigt diskret.. eller i alla fall vad det handlar om. Men det är nämligen så att det finns ett misstycke mot småbarnsmammor.. eftersom det kan behövas att man stannar hemma med sjukt barn ibland.. nej, jag vet, det är inte lagligt och visst skulle man kunna göra något åt saken, men det känns inte om jag riktgt orkar eller känner för det. Jag vill hellre bara sluta, på det viset kommer det märkas hur mycket som kommer gå galet, där kommer straffet istället..


God morgon!

Köpte en fotölj till Lea igår, så himla roligt att hon gillar den, hon satte sig i den och drack lite välling denna morgon. Mycket mysigt att se.


Skatteskuld suger..

Hade en skatteskuld på kanske 25 000, något mer kanske, men idag har jag betalat in allt, den skulle vara betald senast 12 mars, men varför vänta, lika bra att betala bort skulder, såna är aldrig bra att ha. Skatteverket ska ha pengar för allt, precis allt. Den där skatten hade inget att göra med mina intjänade pengar som jag jobbat ihop, dom skattar jag ju för varje månad, precis som alla andra. Men så fort man tjänar mer pengar på något vis så ska dom ha sin del av kakan, som att man hade en delägare i sitt privatliv och i sin privatekonomi, så ska dom ha sin andel, men dom har inte hjälpt mig att tjäna ihop dom pengarna.. inte på något sätt, men men.. hjälper inte att vara bitter :) givetvis ska regeringsmännen och andra toppade personer inom den statliga sektorn ha lön för det jag tjänar ihop.. Ok, en sak att skatta till sjukvård, brandförsvar, polis mm. men jag är faktiskt inte för att betala topplöner för dessa människor som håller varandra om ryggen.. buu för er!


Johan Falk

Söndagsfilm, låter kanske lite Svenssonliv.. men det är helt ok ibland. Speciellt när man kan kolla på en film men sin sambo efter att Lea gått och lagt sig..

Nu börjar den.. Kinnaman är med, bra skådis.


Mina stolar

Måste lägga upp en bild på stolarna, kostade 399 kr st, alltså inte dyra, men har man småbarn så känns det inte som någon mening att slänga massa pengar på något som man inte vet hur länge det tar innan det bara är att slänga..



Gilbert i ekfaner

Spontanhäng på Ikea

Jag saknar min blogg när jag inte har möjlighet att blogga, jag vägrar än sålänge att mms-blogga, jag vill ha en app till min iphone i såna fall, så jag kan logga in ordentligt på mitt konto och blogga därifrån. Men det kanske dröjer innan det finns på plats.

Jag har haft en spontandag på IKEA, köpt en ny diskmaskin och skitsnygga stolar till köket. Sådana saker gör lite ont i plånboken.. men, nu är det gjort, behövde ju allt det nytt i vilket fall.

På Ikea kan man inte låta bli att shoppa! Då menar jag alltså alla doftljus mm. som man plockar på sig. Det har ju kommit doftljus med gröna äpplen, fantastiskt! Dessutom passionsfrukt, så visst kom jag hem med en Ikeakasse fylld med massa saker som jag egentligen kan leva utan..

Har även kramat hej då till min vän Linda som drar till Jamaica en månad, buu! Kul för henne, men jag kommer sakna henne, vi pratar som tonåringar i telefon, hur länge som helst trots att vi kanske setts tidigare på dagen..

En lördag

Det känns lite illa att nu i detta inlägg skriva om helt betydelselösa saker när jag precis skrivit om Haiti och att man ska donera pengar.. men ens egna liv kan ju inte stå still för att det skett en katastrof någonstans i välrden..

Dagen idag:

Det blev frukost ute idag med, chailatte och en toast med parmaskinka. mozarella tomat, rödlök och ruccola, fantastiskt gott.

Krabba, rökta räkor och saffransaioli, till detta ett gott vitt vin.. myskväll ikväll.

Shoppade på min en skarf och en väska också, kunde inte låta bli som vanligt. Jag handlar alltid om jag är bland butiker, en present till mamma och pappa blev det också, från Designtorget. Jättepraktiska disktrasehållare :) har såna hemma och när mamma fick syn på dom ville hon också ha såna.



Pluring disktrasehållare

Designer:
Camilla Ljunggren
Enkel och genial - hängare för disktrasor, handdukar och annat. Vad är väl tråkigare än en sunkig trasa i diskhon eller hängandes under handfatet? Pluringen är gjord av plast och har självhäftande superstark tejp på baksidan. Fäster på alla släta ytor, såsom kakel, glas, metall och träfanér.
Pris 35:-



Att hjälpa utan baktanke

Jag har precis skickat iväg AKUT100 till 72900 för att donera 100 kr till hjälparbetet i Haiti, iband tänker jag att det lilla jag gör inte har någon betydelse i det stora hela, men när det gäller såna här katastrofer som nu i Haiti har man verkligen inte tillåtesle att vara så ignorant som jag själv är ibland, det lilla jag gör tillsammans med alla andra är det som räddar liv, ger barn sjukvård, barn som förlorat sina föräldrar och hem.. jag mår så otroligt dåligt av tanken på just alla barn som inte kunde räddas, men även de som kunde räddas och att de behöver all hjälp de kan få. 100 kr är som sagt inga summor, två öl tex. Så jag kan avvara detta, trots att jag är en småbarnsmamma som inte arbetar full tid..


Shopping gör alltid gott

Det blev massa shopping efter frukosten, jag är gravt shoppngalkoholiserad.. jag älskar att handla saker, det behöver inte bara vara till mig..
Jag köpte till mig själv två jackor, ett par jeans, en tröja (tunika typ), en tröja till, en kavaj.. sen kommer jag inte ihåg om det var något mer. Min sambo fick ett tv-spel och tre tees, Lea fick ett gosedjur, skitcool, en Storm trooper från Star wars, köpte en bobble-head till mig själv med Darth Vader..

Kanske ska lägga upp lite bilder på mina fina kap, ska bara sova lite nu när Lea somnat.

Peace!

Mysig frukost

Det råder sjukdom i mitt hem, hela familjen är hemma idag, men trots ont i halsen mm. så är det mysigt. Ingen ork till att laga frukost har vi heller, så det blir en mysfrukost nere på Bistro garden

Det är verkligen jättemysigt där, med massa god mat och mysiga prylar.


Snabba cash lite hastigt

Bion är avklarad, den enda känslan jag gick med därifrån var ångest. Jag är en av få som faktiskt inte läst boken, så jag visste inte vad jag hade att vänta, hörde av min sambo att mycket missats (men det är väl som vanligt med filmatiseringar).
För att inte förstöra något för någon annan som kanske inte heller läst boken kan jag bara säga att det ångestladdade var den lilla flickan som figurerade av och till i filmen som dotter till en av karaktärerna, det liv hon hade.. ett barn ska inte behöva ha det så och känslig som jag är var jag tvungen att vid några tillfällen tänka på något annat för att inte börja gråta.

Men jag måste säga att jag tyckte skådespelandet var bra, kanske bara svårt att få in allt som hade med handling att göra på så kort tid, men helt ok, jag hade inte velat låta bli att se den..

Plus i kanten är ju för min egen del, att vi faktiskt hade en biokväll, första på över två år..

Peace!

Bio is the shit!

Jeej! Det blir bio idag, fantastiskt glad man kan bli för det lilla.
Först ska det avskedsfikas för en vän som drar till Jamaica en månad, sen ska det springas till bion.

Jag tror att jag kommer gilla filmen som attans, Kinnaman är helt klart en skådis som får tummen upp, kul med lite nyare ansikten..


God morgon! nä... inte idag

Jag har gjort mig iordning, fixat mig så jag är klar att gå, så hänger jag och Lea i soffan, hon får äta en macka, ja, vad resulterar detta i tro.. självklart kladdar hon ner hela mig med sin macka, mina byxor och tröja är fläckiga av leverpastej, jag är sådär smått irriterad just nu, samtidigt som min telefon säkert ringt i 3-4 minuter.. (väckarklockan alltså)

oh.. hoppas att inte jag kommer färgas av det här idag, det är så lätt att känna av irritation hela dagen när morgonen börjar lite dåligt.

Hörs sen!

Ska svara på lite kommentarer när jag kommer hem idag

Peace!

Fruktfrossa

Jag har ju som jag tidigare påpekat, några mammakilon som jag vill bli av med.. jag har varit väldigt duktig, självklart har jag mörk choklad hemma dock.. jag har tvingat mig själv att börja gilla mörk choklad, på det sättet är det inte lika illa om jag plockar i mig några bitar. Så nu är jag i gång, käkar frukt som en galning och låter bli all jäkla restaurangmat till lunch. Ekonomiskt om inte annat, fast jag har nog aldrig tänkt på den ekonomiska biten, skulle man gå ner i vikt av att äta ute skulle jag fortsätta.. men tyvärr..

Jag har säkert proppat i min 4 bananer idag, ett äpple, mandlar.. allt som gör att man inte stoppar i sig massa skit, men samtidigt skulle jag inte börja banta på det sättet att man svälter sig själv, har aldrig gillat ordet banta och kommer aldrig börja banta. Jag äter fortfarande vad jag vill, skippar bara fet mat, enklare än så blir det inte, det behöver inte vara svårt att gå ner sina kilon man lagt på sig, bara man tar tag i det vid något tillfälle och inte låter sig trilla tillbaka allt för ofta.




Coolaste örhängena i stan

Måste bara tipsa om dessa örhängen, det här är ju givetvis inte det enda roliga dom har i sin lilla butik.. det fanns massor som jag skulle kunna tänka mig, knogjärn i silver tex, mycket tjusigt!

Jag är nog i vilket fall så illa tvungen att köpa dom här..





candiedpoison.se


Paradise hotel rinner längs min hud, ner på golvet och tillbaka in i tvn

Jag har varit rädd för Paradise hotel, jag vet hur lätt det är att fastna, har hört till höger och vänster om hur de fastnat i träsket, måste bara se vad som händer i nästa avsnitt.. så igår hade programmet krypit sig in i MIN tv, där satt jag i lugnan ro och fördrev tiden med laptopen i famnen, det var tom ett dubbelavsnitt.. men till min lycka, det rann av mig som om jag var gjord av teflon.. I must be getting old... jag kunde inte bry mig mindre.. hur kan det komma sig? Jag är givetvis tacksam, för jag orkar verkligen inte att jag skuklle bli tokig om jag inte får veta vad som hände just det där paret som hade gjort just det där..

Tack tack du högre makt som lät mig slippa detta beroende..



Galna gubbar

Jag kan ta galna gubbar, barskheten, lättirriterade mm. men ibland tryter även mitt tålamod, att man pratar illa om kvinnor med barn, att de inte är något för arbetsmarknaden, de går inte att lita på med tanke på vabbning, ja, sjukdom över huvudtaget. Det är inte riktigt ok.
Kvinnor som jobbar har ofta så galet många bollar i luften, som vi lyckas bolla riktigt fint med.. så inget jäkla skitsnack om att kvinnor suger för att de har barn!

Idiotjäkel, spark på smalbenet är vad du förtjänar..


Men barbaslingan

Har en liten favvoaffär jag gillar att besöka med Lea, Boink heter den, nytillkommet som måste införskaffas är deras nya ljusslinga, kolla in den här fina, älskar ljusslingor, runt spegeln i hallen finns tex en ljusslinga med gula pippifåglar.


• 15 st små Barbapapor i olika färger.
• Varje lampa har en ljusdiod som räcker ca 100.000 timmar.
• Finns i två färgkombinationer:
- Rosa, ljusrosa, lila, gul och grön i rosa förpackning.
- Blå, ljusblå, gul, röd och grön i blå förpackning.
• Blir inte varma.
• Figurerna är 3,5 cm hög.
• Kabellängd: 4,8 meter.
• 1 st 12 volts eltransformator ingår

boinkstore.com



Kanske möte

I morgon ska vi försöka få till ett möte för att börja planera, ska få träffa en designer som är intresserad av  att få vara med, förhoppningsvis blir det av så vi kommer igång, gillar inte att vänta på saker för länge, allt ska hända nu nu nu..




God morgon!

Varit uppe sedan sex, Lea tyckte att vi var färdigsovna då.. vi förflyttade oss bara till soffan. lite välling och kramar var det som behövdes. Synd bara att man skulle vilja sova bara liite till, men sovmornar är mig väldigt sällan förunnat nu för tiden.


Det finns massa snälla, på riktigt

Ibland blir man så glatt överraskad av människor i sin yttre sfär, de som blivit bekanta av en slump.. de som man inte kan kalla vänner, men man skulle stå och prata med om det ena och det andra om man sågs på gatan.
Jag blir glad av att människor som man inte känner är snälla utan att ens tala om det.. kan nog inte förklara det bättre, eller om man gör något för en annan utan att tala om det, då är man inte ute efter extrapoäng på något sätt, det är fint, jag blir helt enkelt jätteglad.

Jag gillar folk, snälla folk


Ogräs i skallen

Sitter med en toning i håret, bara för att få det en aning ljusare. Det är en sån som bara tar tio minuter. När jag vill något så vill jag ofta det på en gång, så det är tur att jag inte är kräsen med mitt hår.. man vet ju aldrig om det blir bra när man provat något för första gången. Men som tur är så växer mitt hår som ogräs, jättelångt och massor med hår på huvudet, så ryker några för lite färgning så gör det ingen skillnad, kanske bara till det bättre i såna fall..


Man kanske ska ta och tvätta ur färgen nu då..


Får man gilla att diska?

Idag har varit en lite galen dag. Men det behöver man inte gå in på, det var på jobbet och alltså inget att tänka på när man gått därifrån.

Nu handlar det om att sätta igång med att få ihop lite grejer för att projektet ska bli bra.

Men först, hänga lite med Lea, samtidigt som kyckling grillas i ugnen med massa vitlök. Mycket gott. Måste ju dessutom som sagt ta tag i mina "mammakilon" som hänger kvar. Jag är ju lite av en sucker för god mat.. vilket tyvärr gör att det tar längre tid att gå ner.. jag får vara glad över att det i alla fall inte är något galet, men för att man själv ska trivas.

Idag har i alla fall en kille kollat på diskmaskinen som strejkar, men det blir nog till att vi köper en ny, projekt för helgen kanske, just nu orkar jag i alla fall inte, av någon anledning har jag upptäckt att jag gillar att diska, det är lite renande för tankarna och en lugn stund för mig själv haha.. men det är inget jag erkänner för min sambo..



Förväntningar är bra

Imorn blir det massor att göra, lämna Lea på dagis, jobba, för att sen åka och hämta Lea igen, leka lite och försöka samtidigt hinna få lite koll på hur det ligger till med allt som ska kollas imorn, förväntningarna är höga som alltid, man måste satsa och tro för att komma nånvart.

Peace!


Redhead, jag för tillfället

Är egentligen en blondie, men för tillfället har jag färgat mig till en redhead, det är lite roligt med variation, men jag tröttnar fort.. funderar på hur länge jag ska behålla hårfärgen.. till sommaren kommer jag nog bli lite blondie igen, det är trots allt jag i grund och botten.. men rött hår, det är ganska hett.. men jag vill nog bli lite mer morotsfärgad ett tag innan jag går tillbaka till det ljusa..





Kom igen!

När jag kikar omkring på bloggar ser jag att många har så mycket på gång, eller har stora intressen av det ena eller andra. Tänk om en bråkdel av alla dessa tjejer skulle våga ta chansen att starta eget. Det är inte så farligt som man kan tro.
Visst, innan vi hade startat vårt bolag var vi lite rädda, rädda för att skatteverket skulle vara på oss, eller att vi gör fel och allt blir galet, men det är ju inte så i verkliga livet, har man frågor så är det ju bara att ringa skatteverket så förklarar dom. Inget är omöjligt.

Ska man försöka dra ihop lite "peppmöten" för folk, att man kan satsa utan att falla pladask om det inte skulle funka.

Kom igen, starta eget!


Fan va bra!

Vi har suttit och brainstormat lite..
Nu har vi ett projekt som drar igång imorn, det är så jäkla bra, skitnöjd, nu är det bara detaljerna som ska sättas, men det är inte det svåra, sajten måste byggas, men det kommer gå fort, sen finns redan allt som behövs för att det ska upp och rulla, jag är mycket mycket nöjd!

Jag är mer än nöjd faktiskt. Det här är nämnligen bara ett av två projekt som kommer komma igång väldigt snart. I love, I love!







Dans med känsla

Jag har precis avnjutit en dansuppvisning, Lea och hennes far hade vardagsrumgolvet som dansgolv och ur högatalarna hördes musik från Aristocats, Alla snubbar vill ju vara katt..

Fantastiskt.



Företag

Till våren ska vi nog bli ett ab, det känns som att det är the way to go. Vi har så mycket saker, projekt, allt möjligt på gång samtidigt, vi ska nog hysa in allt i ett litet stall. Det ska faktiskt bli riktigt spännande för att låta lite halvtöntig. Spännande är faktiskt ett töntigt ord. När används det? Visst, det är ett bra ord, ett jättebra ord, men det låter ju sådär att använda.


Här är en trappa om de grundsteg som ska tas, jag kan säga att vi inte riktigt följer normen, undra om det ens är majoriteten av egenföretagare som gör det..

Men kolla på den, den kanske ger tips, fler borde våga bli sin egen chef.






Mitt barn har många ansikten

Leas liv i bilder, vi har tagit så mycket kort och filmat, jag vill ha kvar hennes småbarnsår, att titta tillbaka på och minnas. Tiden går alltför fort, hon är inte längre en bebis..

Lea leker katt



Här har hon fått sin första tand, hon fick tänder sent.



Här är jag och Lea påväg ut, hon är ca 6 månader och har en jättetjusig stålmannendräkt på sig.



Lea 5 veckor, hon var en glad bebis från början



Hon är fantastisk, min fina lilla Lea

Fattiga studenter!

Det finns en sida som heter studenta.se med massa bra information för studenter att ladda hem, tentor, anteckningar, sammanfattningar mm. Kurslitt. kan vara väldigt dyrt och det kan vara värt att kolla vad som finns på studenta.se så att onödiga pengar inte slängs på böcker, det är ju helt klart värt ett besök.



Men fina lilla lampa

Jag har verkligen blivit ett fan av anyhow.se

Ta bara rådjurslampan, helt fantastiskt fin.
Synd bara att det verkar vara fler än jag som gillar prylarna, mycket är slutsålt..


Att inte skriva på facebook hjälper inte barnen på Haiti!

Måste bara påpeka en sak.. tanken är väl sådär jättefin givetvis.. men va fan.. kom igen..

På facebook ser man lite här och var att man ska skriva en statusuppdatering om att man ska låta bli att skriva något på fem minuter (eller hur det var), för att hedra offren i Haiti.. som alla kanske förstår så är det inte till någon som helst hjälp för de drabbade.

Vill man göra nåt så messa in lite pengar till dem istället via någon hjälporganisation.

Trots den fina tanken känns det nästan lite hånande, vi låter bli att skriva på facebook i fem minuter, så har vi gott samvete, eller vad?

Nej, tänk inte ens att, "ja men vadå, det är väl tanken som räknas och att man kanske får fler att tänka på dem".. well... jaha?



Sova själv är inte alltid rätt

jag tittar på GSI själv, min sambo orkade inte hålla sig vaken utan gav upp och gick och kröp ner hos vår lilla bebis. Nej, hon sover inte i egen säng trots att hon snart är 18 månader.. vi har inte så bråttom med att vänja henne vid hennes säng, det har lite med vår ork att göra, sover hon brevid oss så sover hon bättre på det sättet att om hon vaknar så är det lätt att få henne att somna om, när hon sover i sin säng måste man ta upp henne och trösta henne för att hon är ensam, det kan ta tid då innan hon somnar om ordentligt. Självklart har vi provat att vänja in henne vid sin säng, men hon har en tendens att inte bli trött av att gråta, hon kan hålla på länge länge.. vilket gjort att vi faktiskt inte känner att det är det primära i våra liv. Vi sover mysigt tillsammans och vi får sova mer.

Det känns som lördag idag eftersom dagis är stängt imorn, så jag och Lea ska hänga tillsammans även imorn, en helgdag extra, jeej!




Nytt jobb

Jag funderar på en tjänst som jag tror skulle vara riktigt rolig, jag vet bara inte om jag vill jobba 100%, det känns som att varje timme som jag kan tillbringa med Lea är oerhört viktig. Det kanske låter lite puckat, eller onödigt. En timme hit eller dit spelar kanske ingen roll, men jag kan inte rå för det..
Samtidigt så tror jag att det skulle vara ett givande arbete, har en vän som jobbar där och hon har berättat att avdelningen är i behov av en avdelningschef och hon kom att tänka på mig. Arbetet i sig skulle jag gilla tror jag, men tanken om arbetsbelastningen gnager, om man har ett större ansvar, kräver det även ett större engagemang och längre arbetsdagar.
Men jag får imorn lite mer information, det skulle vara så roligt om det kunde fungera.







Hur ofta kan man vara trött?

Dagen efter, barnvaktande funkade galant, vi är bara lite trötta idag. Lea kände sig nog lite åsidosatt, vi har med andra ord fått en försmak på hur det skulle vara att skaffa ett litet knytte till. Vi kommer ju inte skaffa entill på ett tag, men en glimt på hur Lea kommer ha det fick vi. Hon har idag varit lite omöjlig, mycket berodde nog på trötthet även från hennes sida, men jag har nog aldrig varit med om att hon skrikit så mycket förut. Det var nog lite påfestande för henne.
Det kan vara lite läskigt att ta hand om någon annans barn, man vill ju så gärna att det ska gå bra. Vi får se till att va barnvakt snart igen så föräldrarna får lite egentid oftare, det behövs verkligen har jag lärt mig.

När jag skriver så märker jag att jag har en genomgående status, trött är det enda ord som beskriver det bäst. Jag är trött jätteofta. Jag har iofs kanske sovit en hel natt ett par gånger sedan jag var i 6:e månaden.. så i vår blir det två år.. starkt jobbat.

Bra grejer

Igår hann jag med massor, idag ska det hinnas med ännu mer.
Jag träffade ett par gamla arbetskamrater på söder en sväng, skvallrade lite som vanligt. Det finns helt galna människor på denna jord, ibland undrar man var folk får all galenskap från.. men det är ett annat kapitel, i ett annat liv kanske. Tänker inte slösa energi på att bli irriterad på denna galenskap, jag förlorar bara på det själv.

Imorse var vi (min lilla familj) ute och åkte pulka, eller ja, Lea åkte pulka, efter det satte vi oss i bastun, så jäkla skönt. Nu inväntar faktiskt en välbehövlig vila, därefter kommer mina föräldrar och hämtar J som ska kolla in min brors kök som det blivit något galet med under renoveringen. Under tiden kommer min mor hänga här med Lea så jag hinner fixa iordning vårt hem, för sen får vi finbesök av Leas första vän, han ska hänga hos oss ikväll så föräldrarna får leka lite själva.

Nu, sussa en sväng


Barnskrik..

Jag sitter med en liten tjej i famnen, hon har varit väldigt arg till för en liten stund sen.. barnskrik kan vara  ganska sådär skärande i öronen.. jag får vara glad över att hon aldrig håller igång länge..

God morgon!

Ännu en morgon då jag och Lea gosar i soffan, vi har sagt hej då till pappa med ett pusskalas och massa skratt. Lea gillar att pussas och hon gör gärna alla farväl till lekar med massa pussar.

En liten bild på min lilla fining.


Var ska man börja?

Jag har massor som jag egentligen skulle vilja skriva om, bara för att få skriva av mig, men jag vet inte riktigt var jag ska börja, eller hur ingående jag ska vara, jag avskyr att klaga, gnälla osv. Det är nämligen så lätt att se andras brister, men att rättfärdiga sina egna, jag vill inte vara den som gnäller om andra, men samtidigt så är inte alla alltid helt ok. Så, jag vet inte hur jag ska göra, det är energikrävande att tänka på irritationsmoment, men på något sätt måste de ut ur systemet..

Nu när man är vuxen så är det lättare att sålla bort energitjuvar, men någonstans så kan det av och till mala i alla fall, bara för något gammalt som hänt, det är så himla störande att det är svårt att släppa taget helt. Kanske är det för att jag aldrig sagt min version, jag har bara släppt och gått vidare, men just det att inte få ett riktigt avslut är nog inte så bra. Tiden gör ju även sitt, men ibland kommer det upp små tankar av irritation. Givetvis, alla har väl sina egna små dilemman, men det är just det att jag vill skriva av mig, men jag vet inte var jag ska börja..

Tröttmössan

Jag ger Made in Sweden en chans, har iofs fått hem senaste mama-tidningen, men har just nu ingen ork att läsa, Made in Sweden känns som ett lagom ointressant profram som samtidigt är lite underhållande.

Middagen blev för övrigt helt fantastisk, rödbetorna bröt vi fetaost över, rödbetor är lite av favoriten att laga mat med.


Min Billy

Min Billyhylla, min fina Billyhylla.

Lite ser man av motivet som dekorerar min Billy, designern Annika Bryngelson står bakom verket.
Billy fyllde 30 år förra året, så Billy fick nytt utseende, min heter Bjästa och står i vår hall.

Man anar motivet bakom Leas teckning och annat bråte.



Idag är ännu en dag då jag bestämt mig..

Idag ska vi inviga grillpannan vi fick i julklapp, kotletter står på menyn.
TIll det ska det serveras sallad med fetaost och ungsrostade rödbetor.

Efter julen ska vi, precis som många andra, ändra våra allt för onyttiga matvanor, men vi gillar mat, god mat och att laga mat, så det blir inget galet som att skippa något helt för att nå någon idealvikt. Det är inte svårt att laga god och nyttig mat, men när man jobbar och sen ska fixa med middag kan fantasin tryta, orken med för den delen. Där är vår bov i dramat.
Nu är det inte så att vi har någon väldig övervikt som måste bort, men kroppen mår bättre med bra mat, man blir piggare och orkar mer.



Peace out!


Slappighet

Jag sitter och myser omkring på massa bloggar, en kopp te och en laptop, det är inte alltid man behöver så mycket annat.

Jag borde springa ner och handla middag, men nä, det får vänta. Jag sitter nog här i soffan en stund till och kollar lite bloggar, man hittar jättemycket roligt, inspirernade bloggar och drivna människor..


Detta liv har mitt hjärta i sitt ägande




Det här är hon som jag kallar lill (förkortning på lillan), hon heter egentligen Lea.

Hon är det absolut finaste i hela världen, att älska någon så mycket kan ibland vara lite fysiskt jobbigt, det bubblar av känslor så galet mycket.

Mitt hjärta och allt


Sötaste jag skådat

Kikade omkring hos bambii.blogg.se som hade ett inlägg om det kanske sötaste jag någonsin sett.





Läs om den söta lilla dockan här anyhow.se

Google lämnar Kina

Jäkligt coolt att Google faktiskt skapar en diskussion om censuren i Kina genom att hota med bojkott. Det har kommit fram att det gjorts försök att ta sig in på gmail-konton som tillhör aktivister i Kina och Google tolererar inte detta. Det är häftigt att ett företag har blivit så stort att de kan lämna ett land med omkring en miljard invånare, det måste betyda ett inkomstbortfall på ett antal kronor..

I vilket fall måste jag ge en tummen upp för Google, det finns fortfarande företag som kämpar för den lilla människan.. tror jag i alla fall, jag väljer att tro att de inte hade någon annan baktanke förutom att människor ska kunna vara i fred från en snokande landsledning.

Avatar

Jag vill gå och se Avatar 3D, måste skaffa barnvakt någon dag. Glasögonen man får är ju skitcoola dessutom, fast är man miljömedveten så ska man ju lämna tillbaka dem efter filmen..
Alla som sett filmen säger att den är galet bra, jag trodde det skulle vara en skitfilm när jag såg trailern första gången, men det verkar som att alla faktiskt gillar filmen, men då kan man kanske istället få för höga förhoppningar om den och det i alla fall blir en dålig film i slutändan..


Sussa lugnt

Jag har haft lite AW idag. Mycket trevligt..
Jag är involverad i något som rör bloggare på ett eller annat sätt, inget som jag kanske skulle diskutera i min privata blogg, men ikväll har vi diskuterat kul saker om det.
Allt är lärorikt och allas inflikar är intressanta.. kanske ska jag låta det vara därvid..
Bloggar är kul kan jag säga, de är kul att följa och det är kul för de människor som proffsbloggar och kan göra ett leverne utav det, all kred till dem.
Fick för övrigt ett erbjudande om jobb.. men inget jag kan ta, jag konsultar redan och jag vill gärna inte lämna det, jag vill gärna göra ett bra jobb och det är lång väg kvar pga att de innan lämnat det i totalt kaos :)


sleep tight sweeties!

Nostalgitripp

Jag måste skaffa mig Nintendo 8-bit, jag har inte vuxit ifrån den kassa grafiken ochmonotna blippljuden.
Frågan är bara när det ska hinnas med att spela.
Men tänk Ice climber eller Super Mario.. synd bara att konsolerna inte är i så bra skick och spelen måste "blåsas" hela tiden.. men det kanske är värt det, att bara ha en spelkväll skulle nog ge mig liteillfredställelse i alla fall.

Se bara på 1up, coolaste svampen i stan!


After Work

AW, det är ett utryck som jag burit med mig i många år nu, det kan vara en av de trevligaste sysslor som finns, att ta en öl eller två när man slutat jobbet för dagen, snacka skit, koppla av och njuta av sin ledighet. Jag måste i och för sig fuska lite, jag åker hem mellan jobbet och AWn, men det beror på att jag ska hämta lill frn dagis och hänga lite med henne fram till att hennes far kommer hem. På det sättet får jag dessutom lite tid med henne, man måste hinna med att gosa massor varje dag :)

God morgon!

Snart bär det iväg till mitt lilla konsultuppdrag, det är ganska givande, jag lär mig massor, samtidigt som jag givetvis ska kunna det jag är där för :)

Vi hänger här i soffan en sävng, lill och jag, hon ligger ingosad bland massa kuddar och filt, hon är så jäkla mysig!
Som vanligt borde vi kanske göra oss iordning, men vi tar det lugnt, ingen hets, allt får ta sin tid.


Damer med talang!

Jag har blivit fan av en tjej och hennes galet fina tavlor. Imorn ska jag lägga ut länken till hennes sida för alla andra att se hur duktig hon är.

Kanske bör man köra en kampanj om det.. har ju trots allt en ganska bred kundbas på företaget. Well, tål att tänkas på helt klart.

Peace out!

Stark kvinna i snyggt skal

Här är en fantastiskt stark person i mitt tycke, som bjuder in till sitt liv och sin kamp, som vägrar nedslås, jag känner stor vördnad inför henne och hennes kamp.

Ibland kan man inte själv förstå hur mycket en person ska behöva kämpa, kanske har allt en mening, jag vet inte.

Men känner ni någonsin att ni är lite trötta på hur ni har det, så läs lite om hennes kamp, den peppar nog de flesta på ett eller annat sätt.

vimmelmamman


bild lånad från alltforforaldrar.se


självömkan är inte hett

Ibland vill jag kanske inte erkänna att även jag bara är en människa, precis som alla andra.. för lite ont i armen har jag nog efter vaccineringen.. det gör ont att höja armen, lite orkeslös arm liksom.

Det känns faktiskt bra att ibland känna sig lite ynklig när man krypit upp i soffan med laptopen i knät, det är ju inte direkt några andra tillfällen man har den möjligheten. Dessutom är det inte så klädsamt på någon. Förlåt, men det kan faktiskt vara lite jobbigt med självömkande människor, därför sitter jag och tycker lite synd om mig själv i smyg. Men med ett glas vin som jag lovade mig själv.

Peace!

Kanske världens bästa sida

Skaparna av denna sida har verkligen lyckats. Kanske ska man inte göra narr av andras utseenden egentligen.. men nöden har ingen lag..

Att läsa kommentarerna om bilderna är hälften av nöjet, fantastiskt!

peopleofwalmart.com


Karma eller nåt?!

Positivt tänkande drar till sig positivitet.. är man glad så utstrålar man glädje till andra.. så borde alla försöka se på saken, galet många är allt för bittra, ute på stan stöter man på bitterhet precis överallt. Eller var man än kikar, bloggar, bussen, tidningen.. you name it. Jag har lite svårt att förstå varför man aktivt väljer att vara den personen när det faktiskt är mycket trevligare att försöka leva lite mer positivt, visst, om någon skulle känna sig träffad av att läsa detta och bli smått irriterad.. japp, då kanske man ska rannsaka sig själv.
Givetvis kan man drabbas av något trauma, men det hoppas jag vem som helst skulle förstå att det inte är riktigt det jag försöker förklara.
Testa själva om det skulle göra någon skillnad, jag kan själv vara lite bitter ibland, men hm.. inte på det sättet. Jag är en glad person i grund och botten, hälsar på busschauffören, är allmänt trevlig mot andra människor.
Sen kan man givetvis inte undgå att träffa riktiga puckon, men istället för att bli otrevlig är det roligare att vara ännu trevligare, det svider mer i de bittra små människornas ögon.

Vi borde avskaffa bitterheten, eller är det så att den gör sig mer hörd nu under vintern bara och kommer tonas ner till våren?



Kajsa Warg hälsar på

Jag har idag ingen vilja att springa ner till affären för att inhandla middag, visst, sambon skulle kunna göra det, men nä, ibland är det ganska kul att koka ihop något med Kajsa Warg, "man tager vad man haver". Det får idag bli currykycklig med pasta, oj vad spännande..

Sen ikväll, när min lilla tjej lagt sig för natten, ska jag ta mig ett glas gott, torrt vitt vin. Japp, jag gillar att sippa på lite vin, om det är ett gott vin vill säga..

Nu ska det lagas mat med en 18-månaders.. lika spännande varje gång.

Lätt som en plätt

Vaccinerades idag, var kanske där i 2 minuter, max, kändes inget, har inte heller fått ont i armen som visst ska vara jättevanligt. Jag hoppas att jag inte får några symptom under kvällen. Det var faktiskt dessutom skönt att komma från jobbet lite, ta en lunch på stan. Det är oftast så att jag sitter och äter lunchen framför datorn, vill hinna med så mycket som möjligt med tanke på att jag inte hinner jobba hela dagar, lilltjejen går 7 timmar om dagen på dagis.


gos och svinvaccin

Gosa i soffan is the shit!

Jag och lilltjejen har gått upp ur sängen för att gosa vidare i soffan en stund, under täcker sitter vi oxh kikar lite på tecknat, det är verkligen mysigt att hänga med en så liten människa.

Det mindre bra är att vi kommer få jättebråttom snart, kl 8 ska vi vara på dagis, jag kommer absolut inte röra på mig i alla fall på en kvart, jag är lite trött efter bökandet med bebben i natt. Så vi kommer ha en väldigt liten stund att göra oss i ordning på, men det får vara så, hellre få sitta och göra inget i en kvart och bara mysa än att ta tid på sig med allt annat.

Idag ska det dessutom ske, svinvaccinet har jag bokat tid för att ta, city akuten 11.30. Jag känner att eftersom jag har ansvar för någon mer än bara mig själv så måste jag även ta hand om min hälsa.. Har hört att det kan göra galet ont i armen efteråt bara, förhoppningsvis kan jag jobba efteråt i alla fall, jag sitter ju vid en dator hela dagarna..

peace!

mitt lilla liv och jag..

Jag har ett barn, vilket gör mig till en person med ett liv som skiljer sig avsevärt från personer utan barn. Javisst tänker vem som helst, det är väl inget konstigt med det, men samtidigt så är det svårt att sätta sin in i själva situationen, inte att jag inte vill ha barn, men omgivningen kan se annorlunda på det, jag tror att mycket är av tron att man inte kan göra något bara för att man skaffat barn, förutom att baka och kanske åka pulka om det är snö ute.. många vänner kan sluta höra av sig, eller man får en sporadisk kontakt med många, många som en gång kunde vara ens närmaste vänner. Att tänka sig innan graviditeten att något sådant skulle få nära vänner att glida isär var otänkbart.

Nu låter mitt inlägg bittert, jag låter som en mor som verkligen tappat allt förutom mammalivet, det stämmer absolut inte, detta är en enkel överblick och tanke som kanske varade några sekunder, ja, så fort går det att dra slutsatsen över vilka vänner som slutade höra av sig i och med min bulle i ugnen.
Idag kan vi höras då och då, men mitt barn är snart 18 månader.

Nu kanske det finns bittra människor där ute som måste hitta negativa saker att påpeka vid tankar som dessa, eller kanske lite tuffa tjejer som minnsann ska tänka att alla kanske inte älskar barn, men till dem skulle jag säga att det faktiskt inte handlar om att man vill att ens kompisar ska älska barnet, "här, ta mitt barn, lek, gulla, håll" jag kan inte tänka mig att det är många föräldrar som är på det sättet, men livet tar inte slut med barn i bilden, den blir bara lite mer innehållsrik, men tro mig, jag kan fortfarande festa hårdare än många av mina vänner haha!
Då öppnar jag istället ögonen för en annan bitter skara, "hur kan du festa hårt med barn".. well, hon har en pappa.. och vi kan faktiskt dela på sysslan, och ibland kan det vara skönt att göra annat, jag råkar gilla att dra ut en sväng och kanske dricka någon vodka/ramlösa eller varför inte en hotshot (galet underskattade, dom vet hur man drack på 80-talet)



keep em coming'

Sökes: App för blogg.se

Nu när fler och fler har iphone känns det inte mer än rätt att även blogg.se ska följa trenden och utveckla en App för blogg.se, det kanske tom redan är på gång, men nu när jag börjat blogga igen så känns det lite old fashion att det inte finns ännu, kom igen, fixa fixa, eller om inte annat, berätta när den lanseras.

Att skicka mms som blogginlägg känns sådär, jag vill direkt kunna logga in på mitt konto via mobilen och bara dra iväg inlägg här och var.

Eller är det kanske bara jag som vill ha en sån? Ja, då kanske det inte är något som inte kommer komma på länge, men tänk vad skönt det skulle vara!

Min ser för övrigt ut så här :) och det är en 3Gs givetvis



kawaii

Fenomenet kawaii är sjukt roligt, det är snyggt och underhållande, visst, det kan kanske vara alldeles för mycket av allt, men det är ju faktiskt en del av grejen.

Här är tex ett wallpaper som cupcake-bakery gjort, kanske sött här i Sverige för ett 6-årigt barn, kanske möjligen upp till 10 års åldern, men sen tar det nog stopp.




Vissa småkids kanske drar på sig en Hello Kitty-dress och känner sig så där snyggt gulliga, men jag ser inte riktigt hur det funkar, men jag är för gammal för att tycka att det ser på något sätt sweet ut. Men japanskorna, de kommer undan med det, men det beror på att de gör det fullt ut och lägger till lite stil som krydda på moset.



Tillhör du eliten?

Alla vill vi väl vara smarta, men jag tror att många inte skulle våga testa sin egna förmåga.. Jag törs, men det beror på att jag vet att jag är tillräckligt smart för att inte skämmas över resultatet, men det kanske är svårare att ljuga för sig själv om det skulle visa sig som sagt att man inte är så smart som man trodde.

Men ej att förglömma, det går att träna för högre resultat..

men till en början, testa här tex test-iq.com




Double fail säger allt


Att gilla jobba och barn samtidigt..

Det är lätt att folk tar fram sina prettosidor när det kommer till barn och hur de ska hanteras, antingen är man för mycket med sitt/sina barn, eller för lite.

Jag gillar i vilket fall både och, att jobba, givetvis med det jag själv gillar, ger sån jäkla tillfredställelse. Ibland, men bara ibland undrar jag om jag borde hänga lite mer med mitt barn, men sen kommer jag på mig själv att jag faktiskt inte ens jobbar heltid. Dessutom är mitt barn ett barn av den lyckliga sorten, levnadsglad och nyfiken och framför allt, älskar människor, ett barn av den sorten kan inte annat än att må otroligt bra.

Jag gillar att kämpa för det jag gillar, att se till att man har möjlighet att jobba med kul grejer, det är ju allt som oftast vi själva som väljer hur och med vad vi ska arbeta, det har med vilja att göra..


RSS 2.0