Media styr "farliga hundar"

Mats Odell (kd) vill förbjuda kamphundar.. men kom igen nu, kom in i matchen. Självklart ska inte människor behöva bli attackerade av hundar, det gäller alla hundar. Media lyfter alltid fram när det gäller lite större hundar, pitbulls, rottisar, ja ni vet, såna hundar. Alla attacker som rör andra lite mer familjära raser.. det bemödas inte ens att anges vad det är för hund då, det säljer inga tidningar. Där har vi alltså ett problem, media tar gärna upp allt negativt som rör denna sortens hundar, många gånger kan dessutom rubiken vara totalt missvisande, någon gång var det något i stil med en mor som var ute och gick med sitt barn och sin hund, hennes hund var av en större ras, barnet blir attackerad av en hund, en hund som inte alls var någon av dessa sorter, men rubriken tog inte upp den hunden, utan kvinnan som hade denna "farliga hund", kan inte rubriken i huvudet, men det var något istil med, "barn attackerad med rottweiler inblandad", det är så galet. Den hunden hade alltså inte med attacken att göra, men hunden som attackerade var ingen "farlig sort", då tar vi upp rasen på den hunden som kvinnan hade med sig.

Ah, det kanske blev lite snurrigt nu. Men det blir lätt så när man ska förklara allt konstigt som skrivs.

Kontentan är i alla fall att media väljer många gånger att svartmåla eftersom det redan finns ett inbitet hat mot dessa mördarhundar.

Det här är något som inte ens är värt att diskutera med dessa hatare.. de har valt att dra på skygglappar och är inte ofta öppna för att höra andra åsikter.


Skaffa hundkörkort eller liknande istället, alla ska inte ha hund.

Jag kan bara säga så här, läs om vad amstaff, pitbull är för sorts hundar istället. Att de attackerar människor är så långt från deras natur, de är otroligt människovänliga och lojala mot människan, om de attackerar en människa betyder då alltså att någon varit och skruvat omkring i deras psyke.

Fina Kelli, gjorde aldrig något ont, hon agerade tom extrmamma till en av våra Cornish Rex (katter). Sov tillsammans, gosade tillsammans. Hon älskade dessutom människor. Mördarhund, tillåt mig skratta!


Kommentarer
Postat av: Grynet mamma till lille Vidar

sv: Tack :)

2010-07-12 @ 09:09:56
URL: http://grynis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0